Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Κορονοϊός: Αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις το ρωσικό «EpiVacCorona» – Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του «Sputnik-light»

Παράλληλα, η Ρωσία κατηγορεί αμερικανική εταιρία για παραβίαση της πατέντας του Sputnik V

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις του νέου κορονοϊού είναι το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο γνωστό με την επωνυμία «EpiVacCorona», ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (22/03) ρώσοι επιστήμονες. Η Ρωσία έκανε γνωστό ότι άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο τις μαζικές κλινικές δοκιμές του εμβολίου EpiVacCorona, το οποίο ανέπτυξε το επιστημονικό Ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας.

Ολοκληρώθηκαν οι κλινικές δοκιμές του «Sputnik-light»

Οι κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου Sputnik-light ολοκληρώθηκαν και τα απαιτούμενα έγγραφα για την κατοχύρωση του εμβολίου είναι ήδη έτοιμα, δήλωσε τη Δευτέρα (22/3) ο ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκα, κατά την διάρκεια σύσκεψης της οποίας προήδρευε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, (ο οποίος δήλωσε ότι σκοπεύει να εμβολιαστεί την Τρίτη (23/3) με ένα από τα τρία ρωσικά εμβόλια).

Η Ρωσία κατηγορεί αμερικανική εταιρία για παραβίαση της πατέντας του Sputnik V

Μια εταιρεία των ΗΠΑ παραβίασε τα δικαιώματα της πατέντας του πρώτου ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ κατά την διάρκεια σύσκεψης της οποίας προήδρευε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μια αμερικανική εταιρεία, η οποία παράγει εμβόλιο, παραβιάζει την πατέντα μας. Ενημερώσαμε την εν λόγω εταιρεία, θέλουμε να αρχίσουμε διάλογο (μαζί της). Δεν θα της ζητήσουμε κανένα ποσό τη στιγμή της πανδημίας, αλλά αναμφισβήτητα θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά το θέμα της προστασίας των πνευματικών μας δικαιωμάτων», δήλωσε ο Ντμίτριεφ.

Ο επικεφαλής του RDIF, το οποίο προωθεί το ρωσικό εμβόλιο στο εξωτερικό, δεν αποκάλυψε το όνομα τη εταιρείας. Σημειώνεται ότι το «Sputnik-V» έχει εγκριθεί σε 55 χώρες με πληθυσμό που υπερβαίνει το 1,4 δισεκατομμύριο κατοίκους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ