Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: «Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων» ξεκαθαρίζει ξανά ο ΠΟΥ

Η επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τόνισε παράλληλα ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις επιδράσεις του εμβολίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη δήλωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), ότι τα οφέλη που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του νέου κορονοϊού υπερτερούν των κινδύνων, ενστερνίστηκαν στην Παρασκευή (19/03) οι ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), επιβεβαιώνοντας και το πόρισμα που ανακοίνωσε ο EMA την Πέμπτη (18/3) για την ασφάλεια του εν λόγω εμβολίου.

«Το εμβόλιο της AstraZeneca εξακολουθεί να έχει ένα θετικό προφίλ κινδύνου-οφέλους, με τεράστια δυναμική πρόληψης λοιμώξεων και μείωσης των θανάτων παγκοσμίως», υπογράμμισε σε ανακοίνωση η Παγκόσμια Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Εμβολίων (GACVS) του ΠΟΥ.

Η επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τόνισε παράλληλα ότι τα δεδομένα από το εμβόλιο της AstraZeneca δεν δείχνουν συνολική αύξηση των συνθηκών εμφάνισης θρομβώσεων, τονίζοντας ωστόσο πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις επιδράσεις του εμβολίου.

Η ανακοίνωση της επιτροπής του ΠΟΥ εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη (16/03) και την Πέμπτη (18/03) ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες για να επανεξετάσουν τα δεδομένα του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (17/03) ξεκάθαρος ήταν ξανά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φαρμάκων (ΠΟΥαναφέροντας: «Να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί, υπερτερούν τα οφέλη».

«Χρειαζόμαστε χρόνο» λένε Δανία, Νορβηγία, Σουηδία και Φινλανδία

η Δανία, η Σουηδία και η Νορβηγία δήλωσαν την Παρασκευή (19/3) ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο προκειμένου να αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19, ενώ η Φινλανδία ενώθηκε μαζί με τις χώρες που έθεσαν τη χρήση των εμβολίων σε αναστολή.

Οι υγειονομικές αρχές και στις τέσσερις βόρειες χώρες δήλωσαν ότι θα αποφασίσουν για τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ