Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Κορονοϊός: Νέο περιστατικό θανάτου μετά από το εμβόλιο της AstraZeneca – Πέθανε μια Σουηδέζα

Ένα τρίτο περιστατικό θανάτου λόγω θρόμβων αίματος σημειώθηκε μετά από τον εμβολιασμό ατόμου με το προϊόν της AstraZeneca...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη ζωή της έχασε μια γυναίκα στη Σουηδία, η οποία προηγουμένως ήταν καθόλα υγιής, σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της «AstraZeneca», ανακοίνωσε η Σουηδική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων την Πέμπτη (18/03).

«Αυτή είναι μια περίπτωση θρόμβων αίματος στις αρτηρίες και στις φλέβες και μεγάλης αιμορραγίας, δηλαδή η σπάνια διαταραχή στην οποία εστιάζει η έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ, δήλωσε η Βερόνικα Άρθουρσον, επικεφαλής ασφάλειας φαρμάκων στη Σουηδική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων.

Η Στοκχόλμη, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα παρατείνει την αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει πως θα κινηθεί.

Πληθαίνουν οι αναφορές σε θανάτους

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και ένας παρόμοιος θάνατος στη Δανία, καθώς και άλλα εννέα περιστατικά θρομβώσεων στο αίμα ασθενών στη χώρα, οι οποίοι είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca. Σημειώνεται πως λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε αναφερθεί και ο θάνατος μιας νοσηλεύτριας στην Αυστρία μετά τον εμβολιασμό της, χωρίς ωστόσο να έχει αποδειχθεί ότι το εμβόλιο συνδέεται με το περιστατικό

Την ίδια ημέρα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε, πάντως, ότι παραμένει πεπεισμένος πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 υπερτερούν κατά πολύ ενδεχόμενων κινδύνων, μετά την έρευνα σε σχέση με αναφορές για θρομβοεμβολικά επεισόδια που ώθησαν περισσότερες από 12 χώρες να αναστείλουν τη χρήση του. Κατά συνέπεια, έδωσε το «πράσινο φως» για τη συνέχιση των εμβολιασμών, τους οποίους αρκετές χώρες θα ξεκινήσουν εκ νέου από την Παρασκευή (19/03).

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ