Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Κορονοϊός: «Κόκκινη» όλη η Ελλάδα στον νέο χάρτη του ECDC – Πού κυμαίνεται ο δείκτης θετικότητας

Τα στοιχεία για την εβδομάδα 11 με 18 Μαρτίου δεν δείχνουν ιδιαίτερη αλλαγή σε ολόκληρη την Ευρώπη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την ιδιαίτερα επιβεβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση των τελευταίων ημερών στη χώρα επιβεβαιώνει και ο αναθεωρημένος χάρτης που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), με ολόκληρη την Ελλάδα να παραμένει στο «κόκκινο», όπως ήταν από την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα στοιχεία του ECDC για την εβδομάδα 11 με 18 Μαρτίου δεν δείχνουν ιδιαίτερη αλλαγή σε ολόκληρη την Ευρώπη, με το κόκκινο χρώμα να σημαίνει ότι στην Ελλάδα τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι 4% και πάνω, τις τελευταίες 14 ημέρες.

κορονοϊός χάρτης ECDC κρούσματα Ευρώπη

Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης επικρατεί το «κόκκινο» και το «βαθύ κόκκινο» χρώμα, ενώ με «κίτρινο» είναι χρωματισμένη, μέρος της Φινλανδίας, της Δανίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, η Κορσική, η Πορτογαλία και μέρος της Νορβηγίας, η οποία έχει και «πράσινα κομμάτια». Μοναδική «πράσινη» χώρα είναι η Ισλανδία.

Σημειώνεται ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που ανήκουν στην ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Ως προς τον δείκτη θετικότητας, Ελλάδα παραμένει ολόκληρη στο «κίτρινο», όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

κορονοϊός χάρτης ECDC κρούσματα δείκτης θετικότητας Ευρώπη

Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται πάνω από το όριο συναγερμού του 4%.

Οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά στον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ