Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Αμετανόητος ο Κουόμο: Δεν θα παραιτηθώ – Έξι γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση

Αρνείται να εγκαταλείψει τη θέση του - Έκανε λόγο για «κίνητρα» όσων των κατηγορούν...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση που βαραίνουν το πρόσωπό του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, αρνήθηκε για άλλη μία φορά να υποβάλει την παραίτησή του. Αυτή τη στιγμή, συνολικά έξι γυναίκες τον κατηγορούν ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά.

«Δεν θα παραιτηθώ», δήλωσε ξεκάθαρα, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν έχει κάνει» τις πράξεις για τις οποίες τον κατηγορούν.

Ο 63χρονος δημοκρατικός κυβερνήτης, που διατηρεί αυτό το αξίωμα εδώ και 10 χρόνια και μέχρι σήμερα θεωρείτο ο «ήρωας» στον αγώνα κατά της πανδημίας, ζήτησε και πάλι από όλους να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών που είναι σε εξέλιξη.

«Συχνά υπάρχουν κίνητρα» για τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται και «πρέπει να γνωρίζουμε τα γεγονότα», υπογράμμισε. Επέμεινε δε, ότι «ποτέ δεν παρενόχλησε» κανέναν, προσθέτοντας ότι «θα επικεντρωθεί στη δουλειά του» αλλά και ότι θα συνεργαστεί με τις έρευνες ώστε «να έχουμε τα γεγονότα».

Πολιτικοί της Νέας Υόρκης ζητούν την παραίτησή του

Οι βουλευτές των Δημοκρατικών Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ και Τζέρι Νάντλερ, όπως και διάφοροι άλλοι πολιτικοί αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης ένωσαν τις φωνές τους την Παρασκευή (12/3) υπέρ της παραίτησης του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, έπειτα από σειρά καταγγελιών σε βάρος του που έρχονται στο «φως» τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, εκείνος αρνείται κατηγορηματικά να φύγει από τη θέση του.

«Αυτήν την εβδομάδα, καταγράφηκε η δεύτερη καταγγελία για σεξουαλική επίθεση και η έκτη καταγγελία για παρενόχληση σε βάρος του κυβερνήτη Κουόμο», επισήμαναν,

«Το γεγονός ότι η τελευταία καταγγελία είναι τόσο πρόσφατη είναι ανησυχητικό και εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την ευημερία του προσωπικού της διοίκησης τώρα. Οι καταγγελίες αυτές είναι όλες τους συνεπείς και άκρως λεπτομερείς και επίσης υπάρχουν αξιόπιστα ρεπορτάζ ΜΜΕ που επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες τους» δήλωσαν οι βουλευτές.

Σημειώνεται, τέλος, πως την παραίτηση του Κουόμο ζήτησε και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «απλώς δεν μπορεί να παραμείνει κυβερνήτης πλέον».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ