Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Κι επίσημα νόμος από τον Μπάιντεν το σχέδιο των 1,9 τρισ. δολαρίων για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ (video)

Υπέγραψε το επίμαχο νομοσχέδιο που υπερψήφισαν οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε την Πέμπτη (11/03) – και όχι την Παρασκευή (12/03) όπως αναμενόταν, το γιγαντιαίο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία της Covid-19 στη χώρα

Η υπογραφή δόθηκε μία ημέρα μετά την έγκρισή του από το Κογκρέσο, γεγονός που σηματοδότησε μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη του αμερικανού προέδρου. Υπέρ του πακέτου ψήφισαν 220 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν 211. Ουδείς Ρεπουμπλικάνος τάχθηκε υπέρ της νομοσχεδίου που πρότεινε ο πρόεδρος της Αμερικής, ενώ ένας δημοκρατικός βουλευτής έδωσε αρνητική ψήφο.

Σημειώνεται, πως ο Μπάιντεν, υπέγραψε το σχέδιο αυτό, μετατρέποντάς το σε νόμο του κράτους, από το Οβάλ Γραφείο, μόλις επτά εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και την αλλαγή σελίδας στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι εξαιτίας της πανδημία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 525.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, υποχώρησε κατά 3,5% πέρσι, καταγράφοντας τις χειρότερες επιδόσεις της μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ