Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Κορονοϊός: «Κοκκίνισε» όλη η Ελλάδα στον νέο χάρτη του ECDC – Άνοδος σε κρούσματα και δείκτη θετικότητας

Σχεδόν όλη η Ευρώπη έχει βαφτεί «κόκκινη»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν για ακόμα μία Πέμπτη οι αναθεωρημένοι χάρτες από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης & Ελέγχου Νόσημάτων (ECDC), που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα του κορονοϊού στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιδείνωση της κατάστασης στη χώρα μας, αποτυπώθηκε στους νέους χάρτες, καθώς στο «κόκκινο» βρίσκεται πλέον όλη η Ελλάδα, καθώς τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού είναι από 50 ως 150 και ο δείκτης θετικότητας ίσος ή πάνω από το 4%. Σημειώνεται, πως μόλις πριν μία εβδομάδα, στο «κόκκινο» βρίσκονταν η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, η Κεντρική Μακεδονία και η Πελοπόννησος, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές ήταν «κίτρινες»…

Σχετικά με τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα που για αρκετές εβδομάδες βρισκόταν στο «πράσινο», μετέβη, πλέον, στο «κίτρινο» για την εβδομάδα 4-11 Μαρτίου, καθώς άγγιξε ή ξεπέρασε το όριο συναγερμού του 4%.

deiktis1

Τα νούμερα συνεχίζουν να μην είναι και τόσο ευνοϊκά για την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς σχεδόν όλη η ήπειρος έχει βαφτεί κόκκινη, ενώ λίγες χώρες παραμένουν στο βαθύ κόκκινο. Όσες περιοχές έχουν βαφτεί με σκούρο κόκκινο χρώμα, σημαίνει ότι έχουν 500 ή περισσότερα κρούσματα στον ίδιο πληθυσμό.

Να σημειωθεί ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ