Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Αρχίζει στις ΗΠΑ η δίκη για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας (video)

Παραμονή της δίκης διαδηλωτές πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία, τιμώντας τη μνήμη του άτυχου Αφροαμερικανού - Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας, έριξαν σπρέι πιπεριού σε μητέρα με το παιδί στην αγκαλιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μερικούς μήνες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αμερικάνους αστυνομικούς, γεγονός που υπήρξε η αφορμή για το ξέσπασμα μιας τεράστιας εξέγερσης στις ΗΠΑ ενάντια στην αστυνομική βία, ξεκινά η δίκη των πρώην πλέον μελών της Αστυνομίας που εμπλεκόντουσαν στο γεγονός. «Χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη», το σύνθημα των πολιτών… 

Όπως έγινε γνωστό, η διαδικασία ξεκινάει αρχικά με την επιλογή των ενόρκων και τα μέτρα ασφαλείας είναι έξω από το δικαστήριο είναι δρακόντεια.

Κατά τα άλλα, παραμονή της δίκης για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ διαδηλωτές πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία τιμώντας τη μνήμη του άτυχου Αφροαμερικανού και απαιτώντας δικαιοσύνη.

Τέλος, η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε σχέδιο νόμου με την ονομασία «Πράξη Τζορτζ Φλόιντ: Δικαιοσύνη στην Αστυνόμευση», που προβλέπει μια βαθιά μεταρρύθμιση των δυνάμεων της τάξης και περιορίζει τη χρήση υπέρμετρης βίας σε βάρος Αφροαμερικανών.

Αστυνομικοί έριξαν σπρέι πιπεριού σε μητέρα με το παιδί στην αγκαλιά

Υπενθυμίζεται ότι ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας έλαβε χώρα στις ΗΠΑ, όταν αστυνομικοί έριξαν σπρέι πιπεριού σε νεαρή μητέρα, την ώρα που εκείνη κρατούσε στην αγκαλιά το τρίχρονο παιδί της.

Το περιστατικό έγινε γνωστό το Σάββατο (06/03). Συνέβη στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν την γυναίκα για έλεγχο μετά από πληροφορία πως είχε κλέψει από κοντινό κατάστημα ψιλικών. Εκείνη το έβαλε στα πόδια με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να την ακινητοποιήσουν με τη βία και με το μικρό παιδί στην αγκαλιά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ