Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Σαρκοζί έτοιμος να προσφύγει ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της Γαλλίας (video)

Μέχρι εκεί είναι έτοιμος να φτάσει προκειμένου να αποδείξει ότι είναι αθώος, όπως ανέφερε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε την Τρίτη (02/03) ότι είναι έτοιμος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του, στην πρώτη δημόσια αντίδρασή του, αφότου η δικαιοσύνη τον έκρινε ένοχο για διαφθορά τη Δευτέρα (01/03). Λίγες μετά την ανακοίνωση της ποινής είχε πει, πάντως, ότι θα ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

«Άσκησα έφεση κατά της απόφασης, ίσως να χρειαστεί να συνεχίσω αυτήν τη μάχη έως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», είπε ο Σαρκοζί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Le Figaro».

«Θα είναι οδυνηρό για εμένα το να πρέπει να προσφύγω προκειμένου να καταδικαστεί η ίδια μου η χώρα, όμως είμαι έτοιμος για αυτό, διότι αυτό θα είναι το τίμημα της δημοκρατίας», επισήμανε, προσθέτοντας πως δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2022, όμως θα στηρίξει έναν υποψήφιο εν ευθέτω χρόνω.

Με «βραχιολάκι» σε κατ’ οίκον περιορισμό

Σημειώνεται ότι ο 66χρονος Σαρκοζί,κρίθηκε ένοχος για διαφθορά και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση, τα δύο από τα οποία με αναστολή. Η απόφαση του δικαστηρίου επιβλήθηκε στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Γαλλίας, παρά τις προσπάθειες της δικηγόρου του να τον αθωώσει. Υπενθυμίζεται ότι φυλάκιση είχαν προτείνει και οι εισαγγελείς.

Δεν πρόκειται πάντως να οδηγηθεί στη φυλακή, αφού το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Εξάλλου, η έφεσή την οποία ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει, έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ