Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: Η Ευρωπαϊκή Ένωση χωρισμένη σε μέτωπα για τους εμβολιασμούς – Ποιες χώρες της… γύρισαν την πλάτη

Η ενιαία στρατηγική της ΕΕ στον εμβολιασμό του πληθυσμού φαίνεται, όπως σχολίασε και η βρετανική «Sun», να πέφτει στο κενό…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στρατηγική των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, φαίνεται πως έχει χωρίσει την Ευρώπη σε μέτωπα και στρατόπεδα, χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα η επίτευξη κοινής γραμμής μεταξύ του συνόλου των χωρών.

Το «θρίλερ» που δημιουργήθηκε με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων και τις εγκρίσεις, οδήγησε στη δημιουργία μιας εστίας δυσαρέσκειας και παραπόνων, καθώς κράτη της Ένωσης έδειξαν την Κομισιόν ως υπέυθυνη για όσα συμβαίνουν γύρω από τις συμφωνίες με τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Η ενιαία στρατηγική της ΕΕ στον εμβολιασμό του πληθυσμού φαίνεται, όπως σχολίασε και η βρετανική «Sun», να πέφτει στο κενό

Ουγγαρία

Αρχικά η Ουγγαρία εκτροχιάστηκε οικειοθελώς από την ευρωπαϊκή «οικογένεια» αναζητώντας σκευάσματα εκτός χωρών της Δύσης για να εμβολιάσει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Ωστόσο, εν μέσω επέλασης του τρίτου κύματος της πανδημίας, αντίστοιχες πρακτικές φαίνεται πως ακολουθούν και άλλες χώρες.

Γαλλία

Όπως έγινε γνωστό, η Γαλλία αποφάσισε τη Δευτέρα (1/3) να προχωρήσει σε ανατροπή των δεδομένων ως προ το εμβόλιο της AstraZeneca και να το χορηγήσει στους άνω των 65 ετών (κάτι που είχε αρνηθεί να πράξει σε πρώτη φάση).

Γερμανία

Στο ίδιο μήκος κύματος, αναφορικά με το συγκεκριμένο εναίσιμο, φαίνεται πως προσανατολίζεται και η Γερμανία.

Αυστρία

Τη σκυτάλη αναφορικά με τις επικρίσεις για την πολιτική των Βρυξελλών
παίρνει η Αυστρία, με τον καγκελάριο της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς, να απευθύνει κατηγορίες στην Κομισιόν για μεγάλη ολιγωρία στο θέμα των εγκρίσεων των εμβολίων.

Ποιες χώρες γύρισαν την πλάτη στην Ευρώπη

«Δεν θα πρέπει από εδώ και στο εξής να εξαρτόμαστε μόνο από την ΕΕ για την παραγωγή των εμβολίων δεύτερης γενιάς», δήλωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται, ότι οι χώρες Δανία, Πολωνία, Ουγγαρία και Σλοβακία έχουν εκφράσει ξεκάθαρη διαφοροποιημένη θέση σχετικά με τους εμβολιασμούς από την ΕΕ.

Η Κοπεγχάγη, μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπέβαλε προσφορά ώστε να λάβει δόσεις που… περίσσεψαν από το Ισράηλ, καθώς βλέπει ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στην Ένωση.

Από τη μεριά του, ο Ούγγρος ηγέτης, Βίκτορ Όρμπαν, έχει δηλώσει ότι η χώρα του παρέλαβε δόσεις του κινεζικού εμβολίου της Sinopharm, που δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Η Τσεχία, τέλος, βρίσκεται σε συνομιλίες με την Κίνα για αγορά εμβολίων κατά της πανδημίας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ