Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: Παγκόσμια άνοδος των νέων κρουσμάτων για πρώτη φορά μετά από επτά εβδομάδες

Η αύξηση αυτή είναι «απογοητευτική αλλά δεν εκπλήσσει», σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης του νέου κορονοϊού αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από επτά εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η αύξηση αυτή είναι «απογοητευτική αλλά δεν εκπλήσσει», παροτρύνοντας τις χώρες να μην χαλαρώσουν τα μέτρα για την καταπολέμηση εξάπλωσης του ιού.

«Οι χώρες που βασίζονται αποκλειστικά στα εμβόλια, κάνουν λάθος. Τα βασικά μέτρα δημόσιας υγείας παραμένουν το θεμέλιο της αντίδρασης», δήλωσε ο Τέντρος.

Σημείωσε επίσης, ότι η Γκάνα και η Ακτή Ελεφαντοστού έγιναν οι πρώτες χώρες τη Δευτέρα (1/3) που ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς μέσω του προγράμματος διανομής εμβολίων στις φτωχότερες χώρες COVAX. Ωστόσο, επέκρινε πλούσιες χώρες για συσσώρευση εμβολίων.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ορισμένες χώρες συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό νεότερων πιο υγιών ενηλίκων με χαμηλότερο κίνδυνο ασθένειας στους δικούς τους πληθυσμούς, μπροστά από εργαζόμενους στους τομείς της υγείας και ηλικιωμένους σε άλλες χώρες», τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Στα 1176 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα παρέμειναν στο υψηλό επίπεδο των 1.176, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να ανέρχεται πλέον σε 406, ενώ άλλοι 30 ασθενείς υπέκυψαν στην Covid-19, με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

«Μαύρο» ρεκόρ στις 25/2 με πάνω από 2,5 εκατομμύρια θανάτους

Εντωμεταξύ, ένα νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού σημείωσε ο πλανήτης στις 25/2, καθώς περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια θάνατοι που συνδέονται με την Covid-19 είχουν καταγραφεί επίσημα σε όλο τον κόσμο, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου,

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ