Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Κορονοϊός: Επιζήμιο ένα μονομερές άνοιγμα συνόρων σύμφωνα με την Κομισιόν

Όπως αναφέρθηκε, ένα μονομερές άνοιγμα συνόρων, υπονομεύει τη συνοχή των προσπαθειών των κρατών-μελών...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιστολή προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ απέστειλαν ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ύλβα Γιόχανσον, σχετικά με τις δεσμεύσεις για τη διασφάλιση συντονισμένης προσέγγισης στους περιορισμούς ελεύθερης κυκλοφορίας.

Αυστηρότητα με τα ταξίδια στην ΕΕ

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, η επιστολή ανέφερε ότι «τα κράτη-μέλη αποφάσισαν συλλογικά να είναι αυστηρά σε ό,τι έχει να κάνει με τα ταξίδια στην ΕΕ, διατηρώντας παράλληλα, την απαραίτητη κινητικότητα εντός της Ένωσης».

Ωστόσο, επισημάνθηκε ότι «η προσεκτική ισορροπία εξαρτάται από τη συνοχή των μέτρων τα οποία λαμβάνει το κάθε κράτος-μέλος». Παράλληλα, στην επιστολή υπογραμμίστηκε ότι κάθε μονομερές και χωρίς συντονισμό άνοιγμα των εξωτερικών συνόρων σε μη απαραίτητους ταξιδιώτες είναι επιζήμιο για τις κοινές προσπάθειες της ΕΕ.

Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι σημείωσαν ότι τέτοιες ενέργειες «υπονομεύουν τη συνοχή των προσπαθειών των κρατών-μελών» και αυξάνουν την πίεση σε άλλες χώρες έτσι ώστε να λάβουν πιο αυστηρά μέτρα συμπεριλαμβανομένων και των εσωτερικών συνόρων.

Τέλος, καλούν τα κράτη-μέλη να διαβεβαιώσουν ότι υπάρχει συνοχή στα μέτρα που έχουν ληφθεί και έχουν σχέση με τα ταξίδια εντός της ΕΕ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ