Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: Η Βρετανία δε θα καθιερώσει διαβατήρια εμβολιασμού – Τι ανακοινώθηκε για τα ταξίδια

Υπενθυμίζεται ότι Σουηδία και Δανία έχουν ανακοινώσει ότι θα αναπτύξουν ένα ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μεγάλη Βρετανία δεν θα καθιερώσει διαβατήρια εμβολιασμού κατά της Covid-19, αλλά οι πολίτες θα μπορούν να ζητούν απόδειξη του εμβολιασμού τους από τον γιατρό τους, αν την χρειάζονται για να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, δήλωσε την Κυριακή (07/02) ο βρετανός υφυπουργός Υγείας Ναντίμ Ζαχάουι.

Αυτό είναι που έχει την ευθύνη συντονισμού του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα. «Σίγουρα δεν επιδιώκουμε να τα εισαγάγουμε στο πλαίσιο του προγράμματος εμβολιασμού», δήλωσε ο Ζαχάουι μιλώντας στο «Sky News».

Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδία θα αναπτύξει ένα ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 που θα προορίζεται για τα ταξίδια και για άλλες χρήσεις, ανακοίνωσε την Πέμπτη (04/02) η κυβέρνηση, έπειτα από μια ανάλογη απόφαση από τη Δανία.


Οι δύο χώρες ανέφεραν πως αυτά τα πιστοποιητικά θα προορίζονται για τα ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά ότι θα μπορούσαν πιθανόν να χρησιμοποιηθούν για την είσοδο σε αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις ή και στα εστιατόρια, στην περίπτωση της Δανίας.

«Με ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα μπορεί κανείς γρήγορα και εύκολα να αποδείξει έναν πλήρη εμβολιασμό», επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής της Σουηδίας Άντερς Ίγκεμαν. Η σουηδική κυβέρνηση φιλοδοξεί να λανσάρει το δικό της τον Ιούνιο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ