Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

«Πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το εμβόλιο της AstraZeneca

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) συνιστά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ανέπτυξαν η «AstraZeneca» και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για ανθρώπους άνω των 18 ετών.

Η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως περισσότερα εμβόλια προκειμένου να επισπεύσει το πρόγραμμα ανοσοποίησης των Ευρωπαίων, με εμβόλια όπως αυτά της AstraZeneca και της Pfizer να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην παράδοση των ποσοτήτων τις οποίες είχαν υποσχεθεί για τους πρώτους μήνες του έτους. Το γεγονός με τις καθυστερήσεις των εμβολίων από τις φαρμακευτικές, έχει προκαλέσει, μάλιστα, εντάσεις μεταξύ των εταιριών και της ΕΕ.

Το εμβόλιο της «AstraZeneca» θα πρέπει να χορηγείται μόνο σε ανθρώπους μεταξύ 18 και 64 ετών, λόγω έλλειψης δεδομένων για το πόσο αποτελεσματικό είναι σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, ανέφερε χθες, Πέμπτη, σε προσχέδιο σύστασης η επιτροπή εμβολιασμού της Γερμανίας.

Στέλλα Κυριακίδου: «Οι υποχρεώσεις πρέπει να τηρούνται»

Στόχος της ΕΕ είναι η «εμπιστοσύνη, η διαφάνεια και η ευθύνη», όπως επεσήμανε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας για τον μηχανισμό διαφάνειας που τίθεται σε εφαρμογή, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «οι υποχρεώσεις πρέπει να τηρούνται».

Ο μηχανισμός διαφάνειας είναι «για να γνωρίζουμε πότε βγαίνουν τα εμβόλια από την ΕΕ» τόνισε η Ευρωπαία Επίτροπος ξεκαθαρίζοντας «ότι δεν προστατεύουμε τον εαυτό μας από συγκεκριμένη χώρα».

«Αυτό που θέλει η ΕΕ είναι η προστασία των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί» σημείωσε η ιδια.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ