Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Κορονοϊός: Καθολικό κλείσιμο των συνόρων από το Ισραήλ λόγω έξαρσης κρουσμάτων

Αναβλήθηκε το παιχνίδι Μακάμπι - Εφές λόγω του περιορισμού στα ταξίδια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η χώρα που κατόρθωσε να εμβολιάσει ένα εκατομμύριο πολίτες σε μόλις 12 ημέρες, σημειώνοντας το ταχύτερο ρεκόρ εμβολιασμού παγκοσμίως, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με υψηλούς αριθμούς νέων μολύνσεων από τον κορονοϊό.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έξαρση της πανδημίας, το Ισραήλ αποφάσισε το πλήρες κλείσιμο των συνόρων του, τόσο για τους πολίτες της χώρας, όσο και για τους μετανάστες.

Από τον Μάρτιο, οι πολίτες μπορούσαν να ταξιδεύουν ελεύθερα αρκεί να συμμορφώνονταν με τους κανόνες καραντίνας κατά την είσοδο. Πλέον, δεν μπορούν να εισέλθουν ή να φύγουν από τη χώρα. Το αεροδρόμιο Ben Gurion έχει αναστείλει κάθε κίνηση και προς τις δύο κατευθύνσεις, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Θα παραμείνει κλειστό για μία εβδομάδα, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή 24/1.

Ακόμη και νέοι μετανάστες, οι οποίοι συνέχισαν να φθάνουν στο Ισραήλ εν μέσω της πανδημίας παρά τα όρια της εισόδου σε μη πολίτες τους κράτους, θα πρέπει να περιμένουν έως ότου λήξει ο περιορισμός για να ταξιδέψουν στη χώρα.

Ισραήλ

Αναβολή στο Μακάμπι – Εφές

Εντωμεταξύ, η απόφαση αυτή του Ισραήλ επηρέασε και το χώρο του αθλητισμού, καθώς η Euroleague ανακοίνωσε πως το παιχνίδι της Μακάμπι με την Εφές αναβλήθηκε για την Euroleague, αφού οι Τούρκοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Ισραήλ.

Το παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Μακάμπι και την Εφές, ήταν προγραμματισμένο για τις 28/1. Λόγω τον περιορισμών του Ισραήλ για τον έλεγχο της εξάπλωσης της Covid-19, το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία, που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί.

(πληροφορίες από: jewishexponent.com/sdna.gr)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ