Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Ο Μπάιντεν συνεχίζει να «σβήνει» τον… Τραμπ: Τέλος στην απαγόρευση κατάταξης διεμφυλικών ατόμων στον στρατό

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει πως η ταυτότητα φύλου δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την κατάταξη στο στράτευμα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ριζικές αλλαγές φέρνει από τις πρώτες κιόλας ημέρες της Προεδρίας του ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, καθώς κατήργησε μια αμφιλεγόμενη απαγόρευση που είχε επιβάλλει ο προκάτοχός του, σχετικά με τη κατάταξη διεμφυλικών ατόμων στον αμερικανικό στρατό.Με βάση τα όσα είπε και στην ορκωμοσία του, έχει μπροστά του πολλές προκλήσεις, αναφορικά με τα όσα άφησε… πίσω του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η απόφαση του αυτή, εκπληρώνει άλλωστε μια προεκλογική υπόσχεση του, η οποία αναμένεται να χαιρετιστεί από τους υποστηρικτές της ΛΟΑΤ κοινότητας. Υπενθυμίζεται, ότι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, προχώρησε λίγες ημέρες νωρίτερα στο «πάγωμα» των απελάσεων των μεταναστών για 100 ημέρες.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει πως η ταυτότητα φύλου δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την κατάταξη στο στράτευμα και πως η ισχύς της Αμερικής βασίζεται στην διαφορετικότητά της», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση.

«Με το να επιτρέπουμε σε όλους Αμερικανούς που έχουν τα προσόντα, να υπηρετούν τη χώρα τους ένστολοι, αυτό είναι καλύτερο για τον στρατό και καλύτερο για τη χώρα, διότι μια ισχύς χωρίς αποκλεισμούς είναι μια πιο αποτελεσματική ισχύς. Με απλά λόγια, αυτό είναι το σωστό που πρέπει να γίνει και είναι προς το εθνικό μας συμφέρον», συνέχισε η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, το 2016 επέτρεψε σε άτομα, που αυτοπροσδιορίζονται ανοιχτά διεμφυλικά, να κατατάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις και να λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, πάγωσε την κατάταξη τους στο στράτευμα, επιτρέποντας παράλληλα στο εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό να συνεχίζει να υπηρετεί.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ