Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Τραγωδία στην Ιταλία: 10χρονο κορίτσι πέθανε από ασφυξία για πρόκληση στο TikTok (video)

Το συμβάν έχει σοκάρει την κοινή γνώμη στη χώρα - Τι ανακοίνωσαν οι Αρχές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραγική κατάληξη είχε για ένα 10χρονο κοριτσάκι στην Ιταλία η ενασχόληση με το «TikTok», καθώς όπως έγινε γνωστό, πέθανε από ασφυξία, ενώ τραβούσε βίντεο στο πλαίσιο μιας πρόκλησης στη διαδικτυακή πλατφόρμα.

To 10χρονο κοριτσάκι από το Παλέρμο (Σικελία), σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο «Ansa» και το site «italy24news.com, είχε δέσει μία ζώνη γύρω από το λαιμό του για να πάρει μέρος στο «Blackout Challenge» του «Tik Tok».

Όταν οι γονείς βρήκαν το παιδί, αμέσως το οδήγησαν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω καρδιακού επεισοδίου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το 10χρονο κοριτσάκι κατέστη εγκεφαλικό νεκρό και οι τραγικοί γονείς ενέκριναν την δωρεά οργάνων.


Οι αστυνομικές Αρχές του Παλέρμο, όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, διέταξαν έρευνα για το άτυχο συμβάν και κατάσχεσαν το κινητό τηλέφωνο του ανήλικου παιδιού ώστε να μελετηθούν μηνύματα και συνομιλίες.

Από την πλευρά της, η πλατφόρμα του «TikTok» εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό και τόνισε πως η ασφάλεια των χρηστών της είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Έσπευσε, όμως, σε δήλωση πως οι έλεγχοι ασφαλείας δεν δείχνουν κανένα επικίνδυνο περιεχόμενο.

Oι ενώσεις για την προστασία των ανηλίκων ζητούν αυστηρότερους ελέγχους

Μετά από αυτό το τραγικό περιστατικό οι ιταλικές ενώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανηλίκων ζήτησαν την Παρασκευή (22/10) περισσότερους ελέγχους, για να τύχει προστασίας η υγεία και η ακεραιότητα των παιδιών που χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ενώσεις για την προστασία των ανηλίκων ζητούν τώρα να παρέμβει και η δημόσια αρχή «Agcom», η οποία ρυθμίζει την λειτουργία όλων των μέσων και εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Παράλληλα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης θεωρούν ότι, μετά το δραματικό αυτό συμβάν, θα πρέπει να υπάρξει και μια γενικότερη, πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, με στόχο τον αυστηρότερο έλεγχο κάθε πλατφόρμας και μέσου κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται από ανήλικα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ