Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Πέρασε τρεις μήνες στο αεροδρόμιο του Σικάγο επειδή φοβόταν να επιστρέψει στο σπίτι του λόγω… κορονοϊού

Πώς τα κατάφερε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα ιδιαίτερο περιστατικό, που θυμίζει την ταινία «The Terminal», στην οποία ο πρωταγωνιστής (Τομ Χανκς) βρίσκεται «κολλημένος» σε ένα αεροδρόμιο της Αμερικής, εφόσον του έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα, συνέβη στο Αεροδρόμιο του Σικάγο.

Η διαφορά, είναι πως σε αυτή την περίπτωση, ένας άνδρας ζούσε… με τη θέλησή του, σε μια προστατευμένη πτέρυγα του διεθνούς αεροδρομίου του Σικάγο επί τρεις μήνες. Ο λόγος, ήταν πως εξαιτίας του κορονοϊού, φοβόταν πολύ να επιστρέψει στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Ειδικότερα, ο 36χρονος καλιφορνέζος Αντίτια Σιχ, συνελήφθη το σαββατοκύριακο (16-17/1) και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για καταπάτηση περιορισμένης περιοχής αεροδρομίου, το οποίο αποτελεί κακούργημα, και για κλοπή, που είναι πλημμέλημα, όπως έγραψε η εφημερίδα Chicago Tribune.

Πώς τα κατάφερε

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν την Κυριακή 17 Ιανουαρίου ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας έφθασε με πτήση από το Λος Άντζελες στο διεθνές αεροδρόμιο Ο’ Χέιρ στις 19 Οκτωβρίου.

Σχεδόν τρεις μήνες αργότερα, το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου, τον πλησίασαν δύο υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας United Airlines που του ζήτησαν να δουν την ταυτότητά του. Εκείνος φέρεται να τους έδειξε μια επαγγελματική ταυτότητα ενός μάνατζερ του αεροδρομίου, της οποίας είχε δηλωθεί η απώλεια στις 26 Οκτωβρίου.

Η βοηθός εισαγγελέα Καθλίν Χάγκερτι δήλωσε στην δικαστή της κομητείας Κουκ Σουζάνα Ορτίζ ότι άλλοι επιβάτες του έδιναν φαγητό και ότι ο Σιχ, ο οποίος δεν έχει ποινικό μητρώο, είχε βρει την ταυτότητα στο αεροδρόμιο και «φοβόταν υπερβολικά να επιστρέψει σπίτι του εξαιτίας της Covid».

Όταν τον εντόπισαν οι υπάλληλοι της United Airlines, κάλεσαν την Άμεσο Δράση και τέθηκε υπό κράτηση το πρωί της Κυριακής 17 Ιανουαρίου.

Ο Σιχ έχει μεταπτυχιακό στις τουριστικές σπουδές, είναι άνεργος και μοιράζεται ένα σπίτι με συγκατοίκους στο Όραντζ του Λος Άντζελες. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση που ορίστηκε στα 829 ευρώ, την οποία αν δεν πληρώσει, θα του απαγορευτεί η είσοδος στο αεροδρόμιο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ