Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Κορονοϊός: Ο νέος χάρτης του ECDC για τον κορονοϊό στην Ευρώπη – Με τέσσερις «πράσινες» περιοχές η Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη δημοσιότητα ήρθε ο αναθεωρημένος χάρτης για τον κορονοϊό από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), με στοιχεία για τις περιοχές τις ΕΕ που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία. Σύμφωνα λοιπόν με αυτόν, υπάρχουν τέσσερις «πράσινες» περιοχές. Και βρίσκονται όλες τους στην Ελλάδα!

Με βάση τα στοιχεία του χάρτη, Ήπειρος, νησιά Ιονίου, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα είναι οι μόνες «πράσινες» από κορονοϊό περιοχές σε όλη την ΕΕ.

1 6

Η επιδημική κατάσταση στην Ευρώπη

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξακολουθεί να δοκιμάζει τη γηραιά ήπειρο, καθώς εκτός από την Ελλάδα, την Φινλανδία και την Ισλανδία, που είναι χρωματισμένες «πορτοκαλί», όλη η υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται στο «κόκκινο». Αυτό πρακτικά σημαίνει καταγραφή πάνω από 150 κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι το ECDC, δεν συλλέγει δεδομένα για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός των μελών μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, ακολουθώντας τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ, όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

2 73 74 65 3

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ