Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Κορονοϊός: Δικαστής διέταξε τον εμβολιασμό ηλικιωμένης στην Ισπανία, παρά την άρνηση της κόρης της

«Η θέση της κόρης της ηλικιωμένης αντίκειται στα συμφέροντα της μητέρας της αναφορικά με τη διατήρηση της κατάστασης της υγείας της», υποστήριξε ο δικαστής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισπανός δικαστής διέταξε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μια τρόφιμος γηροκομείου παρά τις αντιρρήσεις της κόρης της, σε μια απόφαση που δημοσιοποίησε την Τετάρτη (13/10) το δικαστήριο του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, στη βορειοδυτική Ισπανία. Υπόθεση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου και όχι μόνο…

Ο οίκος ευγηρίας προσέφυγε ενώπιον της δικαιοσύνης το Σάββατο (09/01), μπροστά στην κατηγορηματική άρνηση της κόρης μιας τροφίμου να εμβολιαστεί η μητέρα της κι ενώ η ηλικιωμένη έχει «πολύ περιορισμένη ικανότητα λήψης αποφάσεων».


Στην απόφασή του, ο δικαστής εκτιμά πως η ηλικιωμένη «στερείται συγκεκριμένων ικανοτήτων ώστε να δώσει τη συγκατάθεσή της στην τέλεση μιας ιατρικής πράξης». Αν και κατανοεί τις επιφυλάξεις της κόρης της μπροστά στις πιθανές παρενέργειες ενός εμβολίου, κρίνει πως ο εμβολιασμός της συνιστά έναν «ήσσονος σημασίας κίνδυνο» σε σύγκριση με το να μην γίνει τίποτα.


Η θέση της κόρης της ηλικιωμένης «αντίκειται στα συμφέροντα της τροφίμου αναφορικά με τη διατήρηση της κατάστασης της υγείας της και την αποφυγή ζωτικής σημασίας κινδύνων», τονίζει ο δικαστής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ