Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: Εμβολιάστηκαν η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος στη Μεγάλη Βρετανία (video)

Η μονάρχης, ηλικίας 94 ετών, και ο σύζυγός της, 99 ετών, εμβολιάστηκαν από τον γιατρό των ανακτόρων, στο Κάστρο του Ουίνδσορ - Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε πάνω από 1.000 νεκρούς από κορονοϊό για τέταρτη συνεχόμενη μέρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, έλαβαν το Σάββατο (09/01) την πρώτη δόση του εμβολίου των «Pfizer/BioNTech» για τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε πάνω από 1.000 νεκρούς από κορονοϊό για τέταρτη συνεχόμενη μέρα…

Η μονάρχης, ηλικίας 94 ετών, και ο σύζυγός της, 99 ετών, εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας.

Μια πηγή ανέφερε ότι τα εμβόλια χορηγήθηκαν από τον γιατρό των ανακτόρων, στο Κάστρο του Ουίνδσορ , όπου διαμένουν το τελευταίο διάστημα η Ελισάβετ και ο Φίλιππος, λόγω του κορονοϊού. Η βασίλισσα αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το γεγονός ώστε να αποφύγει τυχόν φήμες.

Το βασιλικό ζεύγος είναι μεταξύ του περίπου 1,5 εκατομμυρίου Βρετανών που έχουν κάνει το εμβόλιο μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι στη Μεγάλη Βρετανία η πίεση στα νοσοκομεία είναι μεγάλη, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μπει σε τρίτο καθολικό lockdown, λόγω και της μετάλλαξης του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι στη Μεγάλη Βρετανία εγκρίθηκε πρόσφατα και το εμβόλιο της «Moderna», ενώ εμβολιασμοί γίνονται και με αυτό της «AstraZeneca».

Εδώ και εβδομάδες ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη Μεγάλη Βρετανία, με το εμβόλιο των «Pfizer/BioNtech», το οποίο είναι και το πρώτο κατά του κορονοϊού που έλαβε έγκριση στην ΕΕ.

Επίσης, η βασίλισσα Ελισάβετ στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της δεν ξέχασε τους ήρωες της πανδημίας.

Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε πάνω από 1.000 νεκρούς από κορονοϊό για τέταρτη συνεχόμενη μέρα

Την ίδια ώρα, οι βρετανικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν το Σάββατο (09/01)1.035 νέους θανάτους από την COVID-19, λιγότερους από τον αριθμό ρεκόρ των 1.325 νεκρών που ανακοίνωσαν την Παρασκευή (08/01).

Είναι ο τέταρτος συνεχόμενος ημερήσιος απολογισμός – θανάτων ασθενών μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωσή τους με Covid-19 – που ξεπερνά τους 1.000. Τα στοιχεία της κυβέρνησης αναφέρουν επίσης 59.937 νέα κρούσματα, λιγότερα από τα 68.053 μια μέρα πριν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ