Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Αμετανόητος ο Τραμπ: Δεν θα παραστώ στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν (video)

Θα είναι ο τέταρτος απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ στην ιστορία της χώρας που δεν παρίσταται σε ορκωμοσία του διαδόχου του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα δώσει το «παρών» στην τελετή ορκωμοσίας του διαδόχου, του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου, όπως έγραψε στο Twitter.

Η στάση του δείχνει πως συνεχίζει να μην αποδέχεται την ήττα του, ενώ θα είναι ο τέταρτος απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν παρίσταται σε ορκωμοσία του διαδόχου του στο αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ. Οι προηγούμενοι τρεις ήταν οι Τζον Άνταμς, Τζον Κουίνσι Άνταμς και Άντριου Τζόνσον.

Γίνεται έτσι ο πρώτος απερχόμενος Πρόεδρος που αρνείται να παραστεί στην ορκωμοσία από το 1869 δηλαδή μετά από 152 χρόνια.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή πραγματοποιούνται συζητήσεις στον Λευκό Οίκο σε σχέση με την αναχώρηση του Τραμπ από την Ουάσινγκτον στις 19 Ιανουαρίου, καθώς ο ρεπουμπλικανός μεγιστάνας αναμένεται να ταξιδέψει στο θέρετρό του στη Φλόριντα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Σε όλους όσους ρωτούν, δεν θα πάω στην τελετή ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Η αναγνώριση της νίκης Μπάιντεν πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση από τη Γερουσία μετά την εισβολή των οπαδών του απερχόμενου αμερικανού προέδρου στο Καπιτώλιο με τραγικά αποτελέσματα.

Ο Μπάιντεν αφήνει το Πενς να ενεργήσει όπως νομίζει σχετικά με την παραπομπή Τραμπ

Αναφορικά με την παραπομπή του Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν θα αφήσει το Κογκρέσο, τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και το υπουργικό συμβούλιο του Ντόναλντ Τραμπ «να ενεργήσουν όπως θεωρούν πρέπον», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της μεταβατικής ομάδας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου.

Ο εκπρόσωπος Άντριου Μπέιτς έδωσε αυτήν την απάντηση σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters σχετικά με τις εκκλήσεις για παραπομπή του Τραμπ στο Κογκρέσο, με αφορμή την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, την Τετάρτη.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος (Κάμαλα) Χάρις εστιάζουν στο καθήκον τους –την προετοιμασία ώστε να αναλάβουν τα καθήκοντά τους στις 20 Ιανουαρίου– και θα αφήσουν τον αντιπρόεδρο Πενς, το υπουργικό συμβούλιο και το Κογκρέσο να ενεργήσουν όπως εκείνοι κρίνουν σκόπιμο», είπε ο Μπέιτς.

Μετά την αναγνώριση της νίκης του Τζο Μπάιντεν από τη Γερουσία ο Ντόναλντ Τραμπ πλέον είναι απομονωμένος, καθώς αξιωματούχοι της διοίκησης του αμερικανού προέδρου, σπεύδουν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

Και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς νωρίτερα την Τετάρτη (06/10) διαχώρισε την στάση του από τον Τραμπ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να δεχθεί αιτήματα για ανατροπή των εκλογικών αποτελεσμάτων, ενώ στο twitter έβαλε φωτογραφίες των Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ