Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Πρωτοφανείς σκηνές στο Καπιτώλιο: Αστυνομικοί τραβούν όπλα, γερουσιαστές με αντιασφυξιογόνες μάσκες (video)

Έγινε χρήση δακρυγόνων στη Ροτόντα του Καπιτωλίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αστυνομικοί τραβούν όπλα στο Καπιτώλιο για να προστατεύσουν τους εκλεγμένους αξιωματούχους, δήλωσε ένας βουλευτής, μετά την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο κτήριο. 

«Οι φρουροί ασφαλείας και η αστυνομία στο Κάπιτολ Χιλ έβγαλαν τα όπλα τους, καθώς οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησαν να εισβάλουν», έγραψε στο Twitter ο βουλετής Νταν Κίλντι.

Βουλευτές δήλωσαν πως έγινε χρήση δακρυγόνων στη Ροτόντα του Καπιτωλίου μετά την εισβολή διαδηλωτών υπέρ του Τραμπ και οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι έλαβαν εντολή να φορέσουν αντιασφυξιογόνες μάσκες.

«Η αστυνομία μας ζήτησε να φορέσουμε αντιασφυξιογόνες μάσκες επειδή υπήρξε ρίψη δακρυγόνων στη Ροτόντα», έγραψε σε tweet του ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζιμ Χάιμς. «Μας δόθηκε εντολή να ξαπλώσουμε στο έδαφος και να φορέσουμε αντιασφυξιογόνες μάσκες», πρόσθεσε ο Κίλντι.

Πρωτοφανή είναι τα όσα συμβαίνουν στο κέντρο της Ουάσιγκτον με τον Ντόναλντ Τραμπ να βγάζει έναν εμπρηστικό λόγο μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του, ζητώντας τους να πιέσουν τους ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές να μην επικυρώσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Οι οπαδοί του κινήθηκαν προς το Καπιτώλιο και εισέβαλαν στο κτήριο με αποτέλεσμα μια γυναίκα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού πυροβολήθηκε από δυνάμεις της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία των ΗΠΑ σε μια σπάνια κοινή συνεδρίαση, άρχισαν να εξετάζουν την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων του Κολεγίου των Εκλεκτόρων που δείχνουν ότι ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν νίκησε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η συνεδρίαση έχει διακοπεί μετά τα επεισόδια. 

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ