Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Γαλλία – Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

Οι υγειονομικές αρχές έχουν κινητοποιηθεί με στόχο να εντοπίζουν όσο το δυνατόν νωρίτερα κάθε ασθενή που έχει μολυνθεί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τη μετάλλαξη του κορονοϊού στη Νότια Αφρική, εντοπίστηκε στη Γαλλία, λίγες ημέρες μετά την επιβεβαίωση στη χώρα του πρώτου περιστατικού της βρετανικής μετάλλαξης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου.

Όπως κι εκείνη της Βρετανίας, η μετάλλαξη αυτή ενδέχεται να είναι πιο μεταδοτική και εντοπίστηκε την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, σε έναν άνδρα που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική και διαμένει στο Ο Ραν (ανατολικά της χώρας), κοντά στα σύνορα με την Ελβετία.

Επιστρέφοντας ο άνδρας, που είχε εκδηλώσει συμπτώματα Covid-19, προέβη σε τεστ στην Ελβετία.

Αφού ο έλεγχος βγήκε θετικός, πραγματοποιήθηκε προσδιορισμός αλληλουχίας του ιού, που επιβεβαίωσε τη μετάλλαξη “501.V2”, η εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική τον Οκτώβριο και ευθύνεται σε αυτήν τη χώρα για τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα.

Ο άνδρας, που έχει αποθεραπευτεί, «τέθηκε αμέσως σε απομόνωση στο σπίτι του μόλις εμφάνισε συμπτώματα» και «δεν είχε καμία επαφή υψηλού κινδύνου», διαβεβαίωσε το υπουργείο.

Σχετικά με την βρετανική μετάλλαξη, ένα πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε στη Γαλλία στις 25 Δεκεμβρίου, στο Τουρ (κεντρικά της χώρας), σε έναν Γάλλο που είχε φθάσει από το Λονδίνο λίγες ημέρες νωρίτερα.

Για τις δύο μεταλλάξεις, οι υγειονομικές αρχές «έχουν κινητοποιηθεί με στόχο να εντοπίζουν όσο το δυνατόν νωρίτερα κάθε ασθενή που έχει μολυνθεί προκειμένου να τον απομονώνει, να απομονώνει τις επαφές του και να τους υποβάλει σε τεστ για να αποφευχθεί με αυτόν τον τρόπο η διασπορά των μεταλλάξεων του SARS-CoV-2 στη χώρα», όπως διευκρίνισε το υπουργείο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ