Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Βόρεια Κορέα: Κοσμοσυρροή και πυροτεχνήματα για το 2021 παρά τους περιορισμούς του κορονοϊού (video)

Η χώρα υποστηρίζει ότι δεν διαθέτει κρούσματα της Covid-19

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνωστισμός πολιτών σημειώθηκε στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Βόρειας Κορέας, Πιονγκιάνγκ, για την παρακολούθηση μιας συναυλίας καθώς κι ενός λαμπερού σόου πυροτεχνημάτων, για την για την έλευση της νέας χρονιάς.

Εικόνες από τα πλήθη που βρέθηκαν στο σημείο μεταδόθηκαν από τα κρατικά ΜΜΕ, παρά τους περιορισμούς που έχουν τεθεί με σκοπό την αποτροπή της μετάδοσης του νέου κορονοϊού.

Στα πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, διακρίνονται συμμετέχοντες να φορούν μάσκες, αλλά να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο, καθώς κρατούν μπαλόνια στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Οι καλλιτέχνες, κανείς εκ των οποίων δεν φορούσε μάσκα, τραγουδούσαν και χόρευαν σε μια σκηνή, όπου δέσποζε ένα τεράστιο και γεμάτο χρώματα «2021».

Επιβλητικοί χιονάνθρωποι χειροκροτούσαν καθώς οι καλλιτέχνες ερμήνευαν τραγούδια με πατριωτικού περιεχομένου ρεφρέν, όπως «δόξα στον στρατηγό Κιμ Γιονγκ Ουν» και «η πατρίδα μου μού αρέσει περισσότερο».

Άλλωστε, η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι δεν διαθέτει επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού, αν και έχει υποβάλει σε τεστ χιλιάδες ανθρώπους, ενώ σχεδόν καθολικό lockdown έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση στα σύνορα της χώρας καθώς και άλλα αυστηρά μέτρα.

Τι αμφιβολίες τους ωστόσο, εκφράζουν αξιωματούχοι στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, σχετικά με τον ισχυρισμό ότι στη Βόρεια Κορέα δεν υπάρχουν κρούσματα της Covid-19.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ