Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Brexit: Συνεχίζεται το αδιέξοδο – Αποχώρησε ο Τζόνσον από τις Βρυξέλλες (video)

Χωρίς εμπορική συμφωνία αποχώρησε ο βρετανός πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες - Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την Κυριακή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το θρίλερ για την εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μεγάλη Βρετανία συνεχίζεται, ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο του Brexit, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον, αποχώρησε από τις Βρυξέλλες και τη συνάντηση με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χωρίς συμφωνία.

Σύμφωνα με το «Bloomberg», ΕΕ και Βρετανία συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους την Κυριακή (13/12), ημέρα που θα πρέπει να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Αυτό έκανε γνωστό με επίσημη δήλωσή της και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Κάτι για το οποίο είναι ενήμερος και ο βρετανός πρωθυπουργός.

Επιπλέον, βρετανός αξιωματούχος αναφέρει ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών είναι μεγάλες, κάτι που «επιβεβαιώθηκε» στην τρίωρη συζήτηση των Μπόρις Τζόνσον και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η ΕΕ επιμένει σε όρους που κανένας πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει» τόνισε ο Τζόνσον

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένει σε όρους που κανένας πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει» ανέφερε την Τετάρτη (09/12) ο Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας, νωρίτερα, στα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου, αναφερόμενος στις εμπορικές συζητήσεις που γίνονται εν όψει της αποχώρησης της Βρετανίας στο τέλος του έτους.

Ο βρετανός πρωθυπουργός πριν συναντηθεί ξανά με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σημείωσε επίσης ότι «ακόμη πολλά πρέπει να γίνουν», ενώ προσέθεσε ότι: «Οι φίλοι μας στην ΕΕ επιμένουν επί του παρόντος ότι εάν ψηφίσουν έναν νόμο στο μέλλον, με τον οποίο η χώρα μας δεν συμμορφωθεί ή δεν ακολουθήσει, τότε θα έχουν αυτόματα το δικαίωμα να μας τιμωρήσουν».

«Δεύτερον, υποστηρίζουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν θα έχει κυριαρχικό έλεγχο στα αλιευτικά της ύδατα. Δεν πιστεύω ότι είναι όροι που κάποιος πρωθυπουργός αυτής της χώρας θα μπορούσε να δεχθεί», τόνισε ο Τζόνσον.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ