Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Κορονοϊός: «Πράσινο φως» και από τον Καναδά για το εμβόλιο της Pfizer

Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι ανέφεραν πως η συγκεκριμένη χώρα πρόκειται να λάβει έως και 249.000 δόσεις του εμβολίου αυτό τον μήνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά τη Μεγάλη Βρετανία, όπου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, ο Καναδάς έγινε η δεύτερη χώρα του κόσμου που ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού των «Pfizer/BioNtech», σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Η υπηρεσία Υγείας του Καναδά δέχτηκε αίτημα της Pfizer στις 9 Οκτωβρίου και έπειτα από ενδελεχή, ανεξάρτητη διερεύνηση των δεδομένων αποφάσισε ότι το εμβόλιο Pfizer/BioNTech πληροί τις αυστηρές απαιτήσεις της υπηρεσίας για ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και ποιότητα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στη χώρα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής που γνωστοποίησε την απόφαση.


Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι ανέφεραν πως ο Καναδάς πρόκειται να λάβει έως και 249.000 δόσεις του εμβολίου αυτό τον μήνα. Συνολικά, η καναδική κυβέρνηση αγόρασε 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και στόχος της είναι να προμηθευτεί ακόμα 56 εκατομμύρια.

Το γεγονός λαμβάνει χώρα μια μόλις ημέρα μετά την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών στη Βρετανία. Την Τρίτη (08/12), στη χώρα, η 90χρονη, Μάργκαρετ Κίναν, έγινε το πρώτο άτομο στον κόσμο, που έλαβε το σκεύασμα στο πλαίσιο του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού. Η κ. Κίναν, η οποία έζησε στο Κόβεντρι για έξι δεκαετίες, αλλά κατάγεται από το Eniniskillen της Βόρειας Ιρλανδίας, έλαβε το εμβόλιο από τη νοσοκόμα May Parsons στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης στις 6.31 π.μ.

Η Βρετανία έχει εξασφαλίσει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών αποτρέπει το 95% των μολύνσεων κορονοϊού. Την Τετάρτη (09/12), η βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας ανακοίνωσε, ωστόσο, πως όσοι έχουν ιστορικό σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων δεν θα πρέπει να εμβολιαστούν, τουλάχιστον μέχρι να συγκεντρωθούν περισσότερα δεδομένα.


Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που στην Ελλάδα γίνονται όλο και περισσότερα στοιχεία γνωστά για το πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δημοσιοποίησε την Τρίτη (08/12) ότι τα δεδομένα για το εμβόλιο της «Pfizer» είναι σύμφωνα με τις οδηγίες της για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες για τη δυνατότητα διάθεσής του σύντομα στους αμερικανούς ηλικίας 16 ετών και άνω.

Έχασαν τη ζωή τους δύο εθελοντές στις ΗΠΑ, που έκαναν το εμβόλιο, αλλά όπως έγινε γνωστό, ο θάνατός τους προήλθε από φυσικά αίτια και δεν είχε σχέση με τους εμβολιασμούς.

(πληροφορίες από ethnos.gr)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ