Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ερντογάν: Η Ελλάδα είναι αυτή που το «σκάει» από τον διάλογο – Αδιάφορες οι κυρώσεις της ΕΕ

Την Τρίτη ήρεμοι και την Τετάρτη επιθετικοί οι Τούρκοι...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από τη μία ο… αγχωμένος Μεβλούτ Τσαβούσογλου που ζητά από τους ευρωπαίους ηγέτες να συμπεριφερθούν με σύνεση απέναντι στην Τουρκία, στη σύνοδο Κορυφής της 10ης Δεκεμβρίου και από την άλλη ο πολλά βαρύς Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που μια μέρα αργότερα ξεχνά τη γραμμή άμυνας και περνά στην αντεπίθεση…

«Στην πραγματικότητα, οι Έλληνες είναι αυτοί που το σκάνε συνεχώς και δε μένουν ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτή είναι μια πολιτική που βασίζεται στα ψέματα. Εάν η Ελλάδα, ως γείτονάς μας, ενεργήσει ειλικρινά και ανοιχτά, θα συνεχίσουμε επίσης τη διαδικασία διαπραγμάτευσης», τόνισε σε νέες του δηλώσεις και συνέχισε:

«Οποιαδήποτε απόφαση για κυρώσεις που θα ληφθεί κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, δεν αφορά την Τουρκία. Η ΕΕ επιβάλλει συνεχώς κυρώσεις εναντίον μας από το 1963. Η ΕΕ δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ τίμια. Ποτέ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της. Αλλά περιμέναμε πάντα υπομονετικά και συνεχίζουμε να υπομένουμε. Ας δούμε τι μέτρα θα πάρουν τώρα. Ωστόσο, οι ειλικρινείς και τίμιοι ηγέτες δεν υποστηρίζουν αυτή τη θέση απέναντι στην Τουρκία», ήταν τα λόγια του Σουλτάνου.

Ο Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία να επανέλθει στα του χθεσινού αγώνα ανάμεσα στην Παρί σεν Ζερμέν και την Μπασακσεχίρ που διεκόπη λόγω ενός σχολίου του τέταρτου διαιτητή προς μέλος του τεχνικού τιμ της τουρκικής ομάδας που θεωρήθηκε ρατσιστικό και οδήγησε στην αποχώρησή των φιλοξενούμενων και τη διακοπή του ματς.

«Η Γαλλία έχει γίνει τόπος συσσώρευσης ρατσιστικής ρητορικής. Αυτή είναι μια απαράδεκτη προσέγγιση. Ελπίζουμε ότι αυτός ο αγώνας θα τελειώσει ήρεμα σήμερα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ