Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Ιστορική στιγμή στη Βρετανία: Μια 90χρονη ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού (video)

Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε το μεγάλο πρότζεκτ στη Βρετανία με τον εμβολιασμό μέρους του πληθυσμού, μόλις λίγες μέρες μετά την έγκριση που έλαβε το εμβόλιο που ανέπτυξαν οι εταιρίες Pfizer/BioNTech

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μία γυναίκα από τη μικρή κωμόπολη Enniskillen των 15.000 κατοίκων, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και παρότι ίσως να μην το έχει συνειδητοποιήσει κι η ίδια, άφησε μεγάλο αποτύπωμα στην Ιστορία.

Η 90χρονη Βορειοϊρλανδή Μάργκαρετ Κίναν, η οποία θα την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει 91, εμβολιάστηκε στις 08.30 ώρα Ελλάδος (06.30 ώρα Βρετανίας) στο Νοσοκομείο του Κόβεντρι και δήλωσε μεγάλη τιμή.

https://www.youtube.com/watch?v=Mhf0e7qNtQU

«Νιώθω προνομιούχα που είμαι ο πρώτος άνθρωπος που κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Είναι το καλύτερο δώρο γενεθλίων που θα μπορούσα ποτέ να ζητήσω. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ανυπομονώ για τις στιγμές που θα περάσω με την οικογένειά μου και με τους φίλους μου την Πρωτοχρονιά, αφού πέρασα μόνη το μεγαλύτερο μέρος του 2020», δήλωσε η Κίναν, που όπως πολλοί ηλικιωμένοι παγκοσμίως, ήταν αναγκασμένη να περνά τον περισσότερο χρόνο της απομονωμένη για να προστατεύει τον εαυτό της.

«Αυτό που μπορώ να συμβουλέψω τον κόσμο είναι αν έχει τη δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο, να το κάνει. Από τη στιγμή που το έκανα εγώ στα 90 μου, μπορούν όλοι».

Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε το μεγάλο πρότζεκτ της NHS στη Βρετανία με τον εμβολιασμό μέρους του πληθυσμού, μόλις λίγες μέρες μετά την έγκριση που έλαβε το εμβόλιο που ανέπτυξαν οι εταιρίες Pfizer/BioNTech.

Τα εμβόλια είχαν φτάσει στη χώρα με άκρα μυστικότητα με επιχείρηση που πήρε το όνομα «Πανάκεια». Έτσι, η Βρετανία είναι η πρώτη δυτική χώρα που άρχισε την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού της κατά της COVID-19 με το εμβόλιο των «Pfizer» και «BioNTech». Παρά τις όποιες – εκτός συνόρων – αντιδράσεις υπήρξαν σχετικά με τη… βιασύνη της να δώσει έγκριση στο εμβόλιο των συγκεκριμένων εταιρειών…

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ