Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Κηδεύτηκε στην Τσετσενία ο δολοφόνος του καθηγητή Πατί παρουσία 200 ατόμων (video)

Η πρόσβαση στο χωριό εμποδίστηκε από τις αρχές κατά τη διάρκεια της τελετής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον Καύκασο και στην Τσετσενία έγινε η κηδεία του Αμπντουλάχ Ανζόροφ, του 18χρονου δολοφόνου του καθηγητή Σαμιέλ Πατί, με περίπου 200 άτομα να παρακολουθούν την τελετή.

Ο Ανζόροφ θάφτηκε στο Χαλάτζι, ένα χωριό που βρίσκεται περίπου σαράντα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της τσετσενικής πρωτεύουσας Γκρόζνι. Η πρόσβαση στο χωριό εμποδίστηκε από τις αρχές κατά τη διάρκεια της τελετής.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα σχετικά μεγάλο πλήθος να τραγουδά στην Τσετσενία και να συνοδεύει το φέρετρο του 18χρονου κάτω από σφοδρή χιονόπτωση. Περίπου 200 άτομα, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Ανζόροφ, παρακολούθησαν την κηδεία και περισσότεροι από 60 αστυνομικοί τοποθετήθηκαν στο χωριό. Τα επίσημα Τσετσενικά μέσα ενημέρωσης δεν μίλησαν ούτε για τον επαναπατρισμό του σώματος ούτε για την ταφή.


Ο Ανζόροφ είχε αποκεφαλίσει τον 47χρονο καθηγητή Σαμιέλ Πατί, επειδή στο μάθημά του για την ελευθερία της έκφρασης είχε δείξει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ. Γεγονός που ξεσήκωσε τη Γαλλία.

Ο 18χρονος είχε λάβει την ευθύνη της επίθεσης με ηχητικό του μήνυμα στα ρώσικα λέγοντας πως πήρε εκδίκηση για τα σκίτσα και κατηγορώντας τον καθηγητή για βλασφημία. Έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ο ηγέτης των Τσετσένων Ραμζάν Καντίροφ είχε καταδικάσει αυτήν την επίθεση, αλλά επέκρινε επίσης τον Μακρόν για την ανοχή του και την έγκρισή του στις καρικατούρες του Μωάμεθ, πιστεύοντας ότι ωθεί τους Μουσουλμάνους «προς την τρομοκρατία».

(πληροφορίες από naftemporiki.gr, Le Figaro)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ