Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Κυβερνοεπιθέσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά τη συμφωνία με το Ισραήλ – Τι συνέβη

Η συμφωνία δεν ικανοποίησε τις μουσουλμανικές χώρες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έγιναν στόχος κυβερνοεπιθέσεων μετά από την συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, όπως ανέφερε ο επικεφαλής κυβερνοασφαλείας της χώρας την Κυριακή 6/12.

Τα ΗΑΕ τον Αύγουστο συμφώνησαν στην ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ, «αψηφώντας» ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο δεκαετίες πολιτικής των χωρών του αραβικού κόσμου. Η κίνηση εξόργισε ιδιαίτερα τους Παλαιστίνιους και κάποιες μουσουλμανικές χώρες και κοινότητες. Ακολούθησαν το Μπαχρέιν και το Σουδάν.

«Η σχέση μας, για παράδειγμα, με την εξομάλυνση με το Ισραήλ πραγματικά άνοιξε ένα μεγάλο εύρος επιθέσεων από κάποιους άλλους ακτιβιστές εναντίον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» είπε ο Μοχάμεντ Χαμάντ αλ Κουβέιτι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε συνδιάσκεψη στο Ντουμπάι.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Κουβέιτι δήλωσε ότι στοχεύθηκε ο χρηματοπιστωτικός τομέας, ωστόσο δεν επεκτάθηκε περαιτέρω. Επίσης, δεν διευκρίνισε εάν οι επιθέσεις ήταν επιτυχείς, ούτε αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τους δράστες.

Ο ίδιος, δήλωσε τέλος στη συνδιάσκεψη ότι ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων στα ΗΑΕ έχει αυξηθεί κατά πολύ μετά την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως σημείωσε, «παραδοσιακά» πίσω από πολλές επιθέσεις στην περιοχή κρύβεται το Ιράν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ