Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Κορονοϊός: Η UNICEF ζητά βοήθεια 2,5 δισ. δολαρίων για να σωθούν 39 εκατ. παιδιά

«Ο κόσμος δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στις ανάγκες των παιδιών που πλήττονται από δύο από τις πιο τρομερές συγκρούσεις της πρόσφατης ιστορίας»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκκληση για την συγκέντρωση έκτακτης βοήθειας 2,5 δισεκ. δολαρίων απηύθυνε η UNICEF τη Δευτέρα (07/12), για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανθρωπιστικές ανάγκες 39 εκατομμυρίων παιδιών στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική, τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα κυρίως με την πανδημία της COVID-19.

«Η έκκληση αυτή αποσκοπεί στην παροχή κρίσιμης ανθρωπιστικής βοήθειας στα παιδιά και στο να συνεχιστεί η ανταπόκρισή μας σε σημαντικές ανάγκες που προκάλεσε η πανδημία», δήλωσε ο διευθυντής του περιφερειακού γραφείου της UNICEF Τεντ Σάιμπαν.

Πού θα δοθεί η βοήθεια

«Η περιοχή αυτή έχει τον μεγαλύτερο αριθμό παιδιών που χρήζουν βοήθειας σε όλον τον κόσμο, λόγω των ενόπλων συγκρούσεων, της φτώχειας και της οικονομικής στασιμότητας», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος κυρίως στα παιδιά στην Υεμένη, στη Συρία, όπως και στο Σουδάν.

Η Υεμένη, στην οποία ο πόλεμος έχει προκαλέσει σύμφωνα με τον ΟΗΕ την «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο» , η Συρία, η οποία σπαράσσεται εδώ και μια δεκαετία από εμφύλιο, και το Σουδάν, το οποίο ασφυκτιά από μια βαθειά οικονομική κρίση, θα είναι «οι πρώτες χώρες που θα ωφεληθούν από τη βοήθεια αυτή», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η UNICEF.

Πόλεμος, πείνα, πανδημία

Στην Υεμένη, περίπου 12 εκατομμύρια παιδιά χρειάζονται βοήθεια έπειτα από πέντε χρόνια πολέμου, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το Διεθνές Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παροχή Επείγουσας Βοήθειας σε Παιδιά.

Στην Συρία, 4,8 εκατομμύρια παιδιά χρειάζονται βοήθεια εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 380.000 ανθρώπων, έχει εκτοπίσει εκατομμύρια άλλους και έχει καταστρέψει την οικονομία της χώρας.

Στο Σουδάν, 5,3 εκατομμύρια παιδιά χρειάζονται βοήθεια λόγω των άνευ προηγουμένου πλημμυρών, της οικονομικής κρίσης και μιας διαδικασίας πολιτικής μετάβασης από ένα απολυταρχικό καθεστώς στην δημοκρατία.

Στον Λίβανο, 1,9 εκατομμύριο παιδιά εξαρτώνται πλέον από την ανθρωπιστική βοήθεια σε αυτή τη χώρα που έχει βυθιστεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο σε μια βαθειά οικονομική και πολιτική κρίση.

Οι πόροι που ζητεί η UNICEF θα επενδυθούν κυρίως στην εκπαίδευση, στον καθαρισμό του νερού, στην υγεία, την διατροφή, όπως και στην υποστήριξη σε θέματα ψυχικής υγείας.

«Ο κόσμος δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στις ανάγκες των παιδιών που πλήττονται από δύο από τις πιο τρομερές συγκρούσεις της πρόσφατης ιστορίας», υπογράμμισε ο Σάιμπαν, αναφερόμενος στους πολέμους στη Συρία και την Υεμένη.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ