Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Βρετανία: Πυρετώδης προετοιμασία για την επιχείρηση «Πανάκεια» και τον εμβολιασμό των πολιτών (video)

Πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ξεκινά εμβολιασμούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανέτοιμη να υποδεχθεί το εμβόλιο εμφανίζεται η Βρετανία παρά τις όποιες – εκτός συνόρων – αντιδράσεις υπήρξαν την Τετάρτη (02/12) σχετικά με τη… βιασύνη της να δώσει έγκριση σ’ αυτό των εταιρειών «Pfizer»και «BioNTech»…

Όπως γράφει σήμερα η Daily Mail, 50 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν την πρώτη από τις δύο δόσεις εμβολίου για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των πολιτών από την επόμενη εβδομάδα.

Στη μάχη για να μην υπάρξουν «παραφωνίες» έχει ήδη μπει και ο στρατός, ο οποίος χθες πραγματοποίησε άσκηση σε έναν από τους πρώτους χώρους που θα πραγματοποιηθούν μαζικοί εμβολιασμοί, δεδομένου ότι ο διευθύνων σύμβουλος του NHS, Σάιμον Στίβενς παραδέχθηκε ότι η διαδικασία λόγω των logistics, δε θα είναι απλή.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το εμβόλιο θα πρέπει να διατηρείται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και συγκεκριμένα στους -70 βαθμούς Κελσίου μέχρι τη χρησιμοποίησή του. Αυτό σημαίνει ότι τα νοσοκομεία με καταψύκτες θα είναι επιφορτισμένα για τη διατήρησή του και τη χορήγηση της πρώτης δόσης για τους βρετανούς πολίτες.

gb2

Επιχείρηση «Πανάκεια»

Η επιχείρηση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού ονομάστηκε «Πανάκεια» και ήδη έγινε ένα πρώτο δοκιμαστικό στο γήπεδο Ashton Gate του Μπρίστολ.

Στη χθεσινή άσκηση, προσωπικό 30 ατόμων αλλά και εθελοντές συμμετείχαν προσποιούμενοι διαφορετικούς τύπους ασθενών, ώστε να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα του πληθυσμού, ακόμα και πολίτες που είναι απρόθυμοι να εμβολιαστούν.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι οι εμβολιασμοί θα γίνονται στο στάδιο 12 ώρες την ημέρα και επτά ημέρες την εβδομάδα, ωστόσο σύμφωνα με τον Σάιμον Στίβενς, οι περισσότεροι εξ αυτών θα γίνουν το 2021 και όχι μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Στόχος είναι το βρετανικό σύστημα Υγείας να ανοσοποιεί από 75.000 έως 110.000 άτομα την εβδομάδα στο γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του εμβολιασμού.

Οι πρώτες δόσεις είναι ήδη καθ’ οδόν από το Βέλγιο προς τη χώρα και ίσως και τη Δευτέρα ()7/12) ξεκινήσει η διαδικασία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ