Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Και εμβόλιο για το AIDS από τη Ρωσία; Τι ανακοίνωσε

Τι αναφέρθηκε στη σχετική ανακοίνωση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ανάπτυξη του εμβολίου για τον ιό HIV (που προκαλεί την νόσο του Aids), αποτελεί ασχολία από σειρά ρωσικών επιστημονικώνερευνητικών κέντρων, μεταξύ των οποίων και το Κρατικό επιστημονικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector της Σιβηρίας, ενώ διαθέτουν ήδη πρωτότυπα του.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα, Τρίτη η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα.

«Η Ρωσία συμμετέχει στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του ιού HIV (ο ιός που προκαλεί το AIDS) εδώ και αρκετά χρόνια. Διαθέτουμε δικά μας πρωτότυπα του εμβολίου. Το επιστημονικό – ερευνητικό κέντρο Vector έχει το δικό του πρωτότυπο όπως και μια σειρά άλλων επιστημονικό – ερευνητικών κέντρων έχουν τα δικά τους πρωτότυπα εμβολίων», δήλωσε η ίδια.

Η Ποπόβα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες για να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του δικού της εμβολίου κατά του ιού που προκαλεί το Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (Acquired Immune Deficiency Syndrome – AIDS).

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ