Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

«Βράζει» το Ιράν: Ζητάει «τιμωρία» των υπευθύνων του φόνου του γνωστού επιστήμονα, Μοχσέν Φαχριζαντέχ

Συνεχίζεται το θρίλερ για τη συγκεκριμένη υπόθεση - Ο Ροχανί υπόσχεται αντίποινα «σε εύθετο χρόνο»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ζήτησε το Σάββατο (28/11) «να τιμωρηθούν» οι υπεύθυνοι του φόνου του κορυφαίου ιρανού πυρηνικού επιστήμονα, Μοχσέν Φαχριζαντέχ, που έγινε την Παρασκευή (27/11).

Το Ιράν θα προχωρήσει «σε εύθετο χρόνο» σε αντίποινα για τον φόνο του εξέχοντα Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα, δήλωσε το Σάββατο (28/11) ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε τηλεοπτική ομιλία του.Ο Ροχανί κατηγόρησε και αυτός το Ισραήλ για τον φόνο. «Ο λαός μας είναι πολύ έξυπνος για να πέσει στην παγίδα του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ). Θέλουν να δημιουργήσουν χάος, θα πρέπει όμως να ξέρουν πως τους ξεσκεπάσαμε και πως δεν θα επιτύχουν. Το Ιράν ασφαλώς θα απαντήσει στο μαρτύριο του επιστήμονά μας σε εύθετο χρόνο», τόνισε.

Σε ανακοίνωσή του, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του και στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Αγιατολάχ ζητάει «να τιμωρηθούν οι δράστες και οι υπεύθυνοι» αυτού του εγκλήματος και «να συνεχισθούν οι επιστημονικές και τεχνικές προσπάθειες αυτού του μάρτυρα σε όλους τους τομείς στους οποίους εργαζόταν».


Η συγκεκριμένη υπόθεση της δολοφονία αποτελεί έναν θρίλερ, με την Τεχεράνη να τονίζει ότι από πίσω βρίσκεται και το Ισραήλ. Ο Μοχσέν Φαχριζαντέχ αποτελούσε τον «πατέρα της ιρανικής βόμβας». Ένα γεγονός που έρχεται να προστεθεί στη δολοφονία του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στις αρχές του χρόνου.

Ο Μοχσέν Φαχριζαντέχ, 59 ετών, υπέκυψε στα τραύματά του μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του αυτοκινήτου του με ένα όχημα παγιδευμένο εκρηκτικά και με πυρά από τους δράστες, στους οποίους απάντησαν οι σωματοφύλακες του Φαχριζαντέχ, ανακοίνωσε την Παρασκευή (27/11), το υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας πως ο επιστήμονας ήταν επικεφαλής της διεύθυνσης έρευνας και καινοτομίας του υπουργείου.

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ τον χαρακτήρισε «διαπρεπή επιστήμονα του πυρηνικού και του αμυντικού τομέα», ο οποίος έγινε «μάρτυρας από τα χέρια εγκληματιών και απάνθρωπων μισθοφόρων». «Αυτός ο απαράμιλλος επιστήμονας έδωσε την πολύτιμη ζωή του στον Θεό εξαιτίας των μεγάλων και διαρκών επιστημονικών προσπαθειών του», πρόσθεσε.


Υπενθυμίζεται ότι για τη δολοφονία του ιρανού ανώτατου διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί εκτελέστηκε πράκτορας της CIA που είχε εμπλοκή. Μια δολοφονία που έγινε στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης και είχε ξεσηκώσει τη Μέση Ανατολή

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ