Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Ανατριχιαστικές εικόνες στη Δανία: Μινκ… ζόμπι αναδύθηκαν από τους τάφους (video)

Έντονοι φόβοι από τον τοπικό πληθυσμό για κίνδυνο μόλυνσης του εδάφους και του νερού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τη στιγμή που η ιδιαίτερη αυτή χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, το 2020 φαίνεται πως δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις… εκπλήξεις του!

Οι πρόσφατες εικόνες «αποκάλυψης» στη Δανία επιβεβαιώνουν αυτή τη θεωρία. Τα πτώματα χιλιάδων μινκ που είχαν θανατωθεί εξαιτίας της μόλυνσης από κορονοϊό και είχαν ταφεί ένα μέτρο κάτω από το έδαφος… αναδύθηκαν στη γη.

Πώς εξηγείται το φαινόμενο

«Κατά την αποσύνθεση, δημιουργούνται αέρια που στη συγκεκριμένη περίπτωση προκάλεσαν το φούσκωμα των ζώων και ως αποτέλεσμα τα πτώματα των μινκ βγήκαν από το χώμα», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της δανικής αστυνομίας Τόμας Κρίστενσεν, μιλώντας στο εθνικό ραδιόφωνο.

Προφανώς, οι τάφοι αποδείχθηκαν πολύ ρηχοί, έτσι όταν πρήστηκαν τα πτώματα «τρύπησαν» το έδαφος και βγήκαν στην επιφάνεια.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «Πρόκειται για μια φυσική διαδικασία, την οποία προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε ρίχνοντας περισσότερο χώμα», αναφέροντας ακόμα πως τα μινκ που μολύνθηκαν από κορονοϊό μετέδιδαν τον ιό κυρίως μέσω της αναπνοής, επομένως τώρα που είναι νεκρά τον μεταδίδουν πολύ λιγότερο.

Το συμβάν, σύμφωνα με τη Guardian, προκάλεσε την ανησυχία του τοπικού πληθυσμού, αφού υπάρχει φόβος μήπως τα μινκ θάφτηκαν πολύ κοντά σε λίμνες και υπόγεια αποθέματα νερού, κάτι που ενδεχομένως να έχει ως αποτέλεσμα τη μόλυνση του εδάφους και του πόσιμου νερού.

Φωτογραφίες και βίντεο από τα αναδυόμενα πτώματα των ζώων κυριαρχούν στα social media, ενώ πολλοί χρήστες του τουίτερ άρχισαν να διακωμωδούν την τραγικότητα της κατάστσης γράφοντας:

«2020, η χρονιά που εμφανίζονται τα δολοφονικά Μινκ-ζόμπι»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ