Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Συναγερμός στο Βερολίνο: Αυτοκίνητο έπεσε στον φράκτη της καγκελαρίας – Γραμμένο «μήνυμα» στις πόρτες (video)

«Φονιάδες παιδιών και ηλικιωμένων σταματήστε τις πολιτικές της παγκοσμιοποίησης»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (25/11) στη γερμανική αστυνομία και στο κτήριο της καγκελαρίας στο Βερολίνο, καθώς αυτοκίνητο έπεσε πάνω στην πύλη, που στις πόρτες είχε συγκεκριμένο μήνυμα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια ούτε το αν υπάρχουν τραυματίες.

«Φονιάδες παιδιών και ηλικιωμένων σταματήστε τις πολιτικές της παγκοσμιοποίησης», ανέφερε το μήνυμα με αποδέκτη προφανώς την Άγκελα Μέρκελ.

Η γερμανίδα καγκελάριος είναι προγραμματισμένο να έχει την Τετάρτη (25/11) τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων της Γερμανίας σχετικά με την παράταση του lockdown στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Γερμανία επέβαλε από τις 2 Νοεμβρίου ένα «lockdown – lite» διάρκειας ενός μήνα, για να συγκρατήσει το δεύτερο κύμα του ιού, όμως οι αριθμοί των μολύνσεων δεν έχουν μειωθεί.

Οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ πρόκειται να συζητήσουν την Τετάρτη (25/11) νέα μέτρα, ενώ στο Βερολίνο έγιναν επεισόδια, κατά του νέου νομοσχεδίου της καγκελαρίου που δίνει υπερ – εξουσίες στην κυβέρνηση της Γερμανίας, σχετικά με τη μάχη κατά του κορονοϊού. Μπορεί να παρατείνουν τα μέτρα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πολιτικά στελέχη και ένα σχέδιο πρότασης που περιήλθε την Κυριακή (22/11), στην κατοχή του «Reuters».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ