Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Το Κονγκό ξεπέρασε και την 11η επιδημία του έμπολα – Κηρύχθηκε και επίσημα το τέλος της

Η χώρα έχει μολυνθεί απο 11 επιδημίες του ιού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το τέλος της 11ης επιδημίας Έμπολα στην ιστορία του Κονγκό είναι γεγονός, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 18/11 ο υπουργός Υγείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Η ασθένεια αυτή είχε μολύνει 130 ανθρώπους ενώ στοίχησε τη ζωή σε 55.

Για την ακρίβεια, η επιδημία ξέσπασε τον Ιούνιο σε βορειοδυτική επαρχία της χώρας, λίγο προτού το Κονγκό κηρύξει το τέλος μιας άλλης επιδημίας στα ανατολικά, η οποία ήταν η δεύτερη πλέον θανατηφόρα, με περισσότερους από 2.200 νεκρούς.

«Αυτή την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 είμαι χαρούμενος που κηρύσσω το τέλος της 11ης επιδημίας του ιού Έμπολα στην επαρχία του Ισημερινού», δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους.

«Ένα εγκάρδιο ευχαριστώ προς όλους όσοι ακούραστα εντόπισαν κρούσματα, παρείχαν θεραπεία και εμβολίασαν ανθρώπους σε συχνά απομονωμένες κοινότητες κρυμμένες σε πυκνά δάση», έγραψε από την πλευρά της στο Twitter η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Αφρική Ματσχιντίσο Μοέτι.

Η ΛΔ του Κονγκό έχει πληγεί από 11 επιδημίες του ιού Έμπολα, ενός ιού που εντοπίστηκε κοντά στον ποταμό Εμπολά (ή Λεγκμπάλα) το 1976, περισσότερες από διπλάσιες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ