Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Τραμπ: Ο χρόνος θα δείξει ποιος θα αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο (video)

Μια φράση, ωστόσο, έδειξε έμμεση παραδοχή της ήττας του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις πρώτες, επίσημες δηλώσεις που έκανε σχεδόν μία εβδομάδα αφότου όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προέβλεψαν την ήττα του στις εκλογές, ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι ο χρόνος θα δείξει ποιος θα αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος μίλησε από τους κήπους του Λευκού Οίκου για την Επιχείρηση Warp Speed, που συντονίζει τη στρατηγική εμβολιασμού της κυβέρνησης όσον αφορά τον ιό, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η δική του κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει lockdown στις ΗΠΑ, υπό οποιαδήποτε συνθήκη.

Εκεί μάλιστα παραδέχθηκε έμμεσα την ήττα του, καθώς ανέφερε χαρακτηριστικά «η δική μας κυβέρνηση δεν θα προβεί σε lockdown, δεν ξέρω τι θα κάνει όποιος διοικεί στο μέλλον. Μόνον ο χρόνος θα μας πει. Εμείς, πάντως, δεν εγκρίνουμε ένα νέο γενικευμένο lockdown».

Αναφερόμενος στο εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό, είπε ότι αναμένει ότι θα είναι διαθέσιμο για όλον τον πληθυσμό τον Απρίλιο. Εκτίμησε επίσης ότι θα δοθεί «πάρα πολύ σύντομα» η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου της εταιρείας Pfizer.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν κερδίζει και την Πολιτεία της Τζόρτζια, εξασφαλίζοντας 306 εκλέκτορες, ενώ αντιθέτως νικητής στη Βόρεια Καρολίνα αναδεικνύεται ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έχει παραδεχτεί την ήττα του.

Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research και τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 306 εκλέκτορες έναντι 232 του Τραμπ – κατά ειρωνεία της τύχης 306 εκλέκτορες είχε εξασφαλίσει ο Τραμπ το 2016, όταν κέρδισε τη Χίλαρι Κλίντον.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ