Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Λήξη συναγερμού στον Καναδά: Οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από την Ubisoft, πιθανόν φάρσα η ομηρεία (video)

Η αστυνομία δεν εντόπισε καμία απειλή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα στο Μόντρεαλ στα κεντρικά γραφεία στην έδρα της γαλλικής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft, με μεγάλη αστυνομική επιχείρηση να λαμβάνει χώρα καθώς υπήρχαν πληροφορίες για ομηρεία δεκάδων ανθρώπων.

Τελικά μερικές ώρες αργότερα σήμανε λήξη συναγερμού, με την αστυνομία να υπογραμμίζει σε νεότερη ανακοίνωσή της πως δεν αναγνωρίστηκε κάποια απειλή. Ορισμένες πηγές κάνουν λόγο για πιθανότητα φάρσας όσον αφορά στο συμβάν.

Εργαζόμενοι της εταιρείας στο Twitter έγραψαν ότι είναι καλά και ότι απομακρύνθηκαν από τα γραφεία.

Η αστυνομία της πόλης επιβεβαίωσε μέσω του Twitter ότι είναι σε εξέλιξη αυτή η επιχείρηση και ότι οι αρχές επί του παρόντος «επαληθεύουν τις πληροφορίες». «Ζητάμε από τον κόσμο να αποφεύγει αυτόν τον τομέα», πρόσθεσε.

Το κανάλι LCN έδειξε εικόνες στις οποίες διακρίνονται πολλές δεκάδες άνθρωποι αποκλεισμένοι στη στέγη του κτιρίου όπου έχει την έδρα της η Ubisoft και έκανε λόγο για «πιθανή ομηρεία».

«Αστυνομικοί έσπευσαν επί τόπου» μετά από τηλεφώνημα στο 911, στον αριθμό των επειγόντων περιστατικών, ανέφερε μόνο η αστυνομία.

«Η πληροφορία δεν έχει επαληθευτεί ακόμη. Αστυνομικοί (…) ειδικευμένοι σε τέτοιου είδους επεμβάσεις βρίσκονται επί τόπου και κάνουν επαληθεύσεις. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες», πρόσθεσε.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ