Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Εξελίξεις στην Τουρκία: Ο Ερντογάν έκανε, τελικά, δεκτή την παραίτηση του γαμπρού του από το υπουργείο Οικονομικών

Στρυμωγμένος ο τούρκος πρόεδρος...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάτι… τρέχει στην Τουρκία, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδέχτηκε, τελικά, την παραίτηση του γαμπρού του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας (09/11) από την Άγκυρα.

Προηγήθηκε ολόκληρο θρίλερ γύρω από τον υπουργό του τούρκου προέδρου. Αρχικά υπήρξαν φήμες ότι ο λογαριασμός του υπουργού στο Instagram, όπου είχε αναρτηθεί η δήλωση παραίτησης «για λόγους υγείας» όπως ο ίδιος ανέφερε -, είχε πέσει θύμα χάκερ.


Αργότερα μέσα στην ημέρα, έγινε γνωστό από αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Οικονομικών, πως πράγματι ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είχε υποβάλλει την παραίτησή του.

Για να γίνει, ωστόσο, πραγματικότητα η αποχώρηση του γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη θέση του υπουργού, θα έπρεπε ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος να την κάνει αποδεκτή.

Έτσι, νωρίς τη Δευτέρα (09/11), εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP ανέφερε πως ο «Σουλτάνος» θα ανακοίνωνε την απόφασή του τις επόμενες ώρες.

Τελικά, το βράδυ από τη διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής κυβέρνησης, ανακοινώθηκε πως έγινε δεκτή η παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, η οποία συμπίπτει χρονικά και με την αλλαγή φρουράς στον Λευκό Οίκο, όπου τον Ντόναλντ Τραμπ, φίλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαδέχεται ο Τζο Μπάιντεν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ