Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Εκλογές στις ΗΠΑ: Με δάκρυα στα μάτια υποδέχτηκε τη νίκη Μπάιντεν αναλυτής του «CNN» (video)

«Σήμερα είναι μία καλή μέρα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με δάκρυα στα μάτια εμφανίστηκε ο Βαν Τζόουνς στους τηλεοπτικούς δέκτες του «CNN» λίγα μετά την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

Ο συγκεκριμένος αναλυτής, όπως το «CNN», είχε πολεμήσει και είχε κάνει κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ, και προσπαθούσε να εξηγήσει τι σημαίνει για τις ΗΠΑ η εκλογή του υποψήφιου των Δημοκρατικών για τη χώρα του. Το βίντεό του έγινε viral.

«Είναι πιο εύκολο να είσαι μπαμπάς σήμερα το πρωί. Είναι ευκολότερο να πεις στα παιδιά σου, “Ο χαρακτήρας έχει σημασία, το να είσαι καλός άνθρωπος”. Και είναι ευκολότερο για πολλούς ανθρώπους. Εάν είστε μουσουλμάνοι σε αυτήν τη χώρα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι ο πρόεδρος δεν κάνει αυτό που εσείς εδώ. Εάν είστε μετανάστης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν ο Πρόεδρος είναι ευχαριστημένος που το μωρό σας αφαιρέθηκε στα σύνορα.

Η σημερινή μέρα είναι μία δικαίωση για όλους όσους υπέφεραν. Το “δεν μπορώ να ανασάνω” δεν αφορούσε μόνο τον Τζορντ Φλόιντ. Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούσαν να ανασάνουν. Κάθε μέρα που ξυπνάς δέχεται αυτά τα tweets. Πήγαινες στην άγορα και άνθρωποι που δεν φοβούνταν να δείξουν τον ρατσισμό τους γίνονταν όλο και πιο ενοχλητικοί και ανησυχούσες για τα παιδιά και την αδερφή σου. Και υπήρξαν στιγμές που δεν μπορούσες να επιστρέψεις στο αμάξι σου χωρίς κάποιος να σου πει κάτι. Και ξόδεψες τόση πολλή ενέργεια για να κρατηθείς. Είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα να έχουμε ειρήνη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναλυτής του «CNN».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ