Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ μίλησε ξανά για νοθεία και μεγάλα δίκτυα τον «έκοψαν» στον αέρα (video)

Και άργησαν μάλλον...θα έπρεπε να το κάνουν πριν βγει κόσμος με όπλα στους δρόμους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βλέποντας ότι οι πιθανότητες επικράτησής του στις αμερικανικές εκλογές μειώνονται δραματικά, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εξαπολύσει επικοινωνιακό πόλεμο κατά του αντιπάλου του αλλά και των θεσμών και οι δηλώσεις του δυναμιτίζουν επικίνδυνα το κλίμα στις ΗΠΑ. Σε βαθμό που μπορούν να χαρακτηριστούν από προκλητικές έως και απαράδεκτες.

Μιλώντας την Πέμπτη (05/11) από τον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε ξανά λόγο για απόπειρα κλοπής της νίκης του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν μετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι, κερδίζω με ευκολία. Υπάρχει νοθεία και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να φιμώσει τους ψηφοφόρους μας και να κατασκευάσει αποτελέσματα».

Ο Τραμπ επανέλαβε ότι σε ορισμένες πολιτείες (προφανώς σε αυτές που χάνει), εκλογικοί αντιπρόσωποι μετρούν καταμετρούν ψήφους που έχουν κατατεθεί παράνομα αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα και προειδοποίησε ότι «θα έχουμε πολλές δίκες στο εγγύς μέλλον. Από ότι φαίνεται, ο επόμενος πρόεδρος θα αποφασιστεί στις δικαστικές αίθουσες».

Το σημαντικό σε όλο αυτό το παραλήρημα του Τραμπ είναι ότι μπορεί να πείθει κάποιους από τους ψηφοφόρους του, δεν πείθει όμως πολλούς ρεπουμπλικανούς που παίρνουν απόσταση από τα λεγόμενά του. Και εξίσου σημαντικό είναι ότι πλέον δεν του προσφέρεται απλόχερα το έδαφος να προκαλεί. Ενδεικτικό είναι ότι μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το ABC και NBC τον έκοψαν σε ζωντανή μετάδοση μόλις ανέφερε τα περί νοθείας.

Παρουσιαστής εκπομπής του δικτύου MSNBC ανέφερε στον αέρα: «Εδώ είμαστε πάλι, στην άβολη θέση όχι μόνο να διακόψουμε την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, αλλά να τον διορθώσουμε. Δεν υπάρχουν παράνομες ψήφοι, δεν υπάρχει νίκη Τραμπ».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ