Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

28η Οκτωβρίου: Θρασύτατη τουρκική πρόκληση με νέα NAVTEX – Πώς θα απαντήσει η Ελλάδα (video)

Δε σέβονται τίποτα και πλέον είναι πασιφανές σε όλη την υφήλιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέες Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις ανακοίνωσε η Τουρκία, το βράδυ της Παρασκευής (23/10).

Οι δύο από τις τρεις νέες Navtex είναι για την περιοχή στα ανοιχτά της Φοινίκης, νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, μεταξύ 27-28-29 Οκτωβρίου. Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να ακυρώσουν στρατιωτικές ασκήσεις στην Αν. Μεσόγειο που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, τις ημέρες των εθνικών εορτών.

Η νέα Navtex της Τουρκίας

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία αποφάσισαν να ακυρώσουν στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, τις ημέρες των εθνικών εορτών», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

navtex tourkia 1

Διάβημα διαμαρτυρίας της Ελλάδας στην Τουρκία για παράνομη τουρκική NAVTEX

Νωρίτερα, την Παρασκευή, ο Έλληνας πρέσβης στην Τουρκία επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας, με αφορμή την παράνομη NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα, παρατείνοντας τις δραστηριότητες του «Oruc Reic» μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.

Η ελληνική πλευρά, μεταξύ άλλων, επανέλαβε ότι οι παράνομες ενέργειες της τουρκικής πλευράς αποτελούν μια κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, την οποία η ελληνική πλευρά καταδικάζει απερίφραστα. Επίσης, υπογράμμισε ότι οι τουρκικές ενέργειες δυναμιτίζουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική υπαιτιότητα της Τουρκίας, αυξάνουν κάθετα την ένταση και αποσταθεροποιούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ