Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Συναγερμός στην ΕΕ: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής για τον κορονοϊό – Τι θα συζητήσουν οι 27

Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΕ μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στις ευρωπαϊκές χώρες. Για τον λόγο αυτό ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συγκαλεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής την επόμενη εβδομάδα με θέμα τον κορονοϊό, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ.

Ο Σαρλ Μισέλ και οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών θα συζητήσουν τον τρόπο που θα κινηθούν από τη στιγμή που η κατάσταση με τον COVID δεν εμφανίζει βελτίωση.

H τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου και θα είναι η πρώτη σε μια σειρά τακτικών συζητήσεων που οι 27 επικεφαλής των κρατών-μελών του μπλοκ έχουν δεσμευτεί να έχουν σχετικά με την πανδημία.

Η συνάντηση, η οποία θα ξεκινήσει αργά το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με νέους μηχανισμούς αντιμετώπισης του COVID.

Τους τρεις τελευταίους μήνες παρουσιάζεται συνεχής επιδείνωση στο μέτωπο του κορονοϊού, ενώ ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν πάρει μέτρα για την αναχαίτιση του κύματος της πανδημίας. Η Γαλλία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις, η Λομβαρδία ακολούθησε το παράδειγμά της, ενώ ένα βήμα πριν την κατάσταση συναγερμού είναι η Ισπανία, με τα κρούσματα να πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο. Αυστηρότερα μέτρα θα επιβληθούν και στο Μάντσεστερ. Σε συναγερμό βρίσκεται και η χώρα μας με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις δύο τελευταίες ημέρες και νέα μέτρα προ των πυλών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ