Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Η Γαλλία θα απελάσει 231 αλλοδαπούς, ύποπτους για εξτρεμιστικές πεποιθήσεις

Μετά και τον αποκεφαλισμό από Τσετσένο έφηβο, γεννημένο στη Ρωσία, του καθηγητή Σαμιέλ Πατί - Δεν σχολίασε το Υπουργείο Εσωτερικών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Γαλλία ετοιμάζεται να απελάσει 231 αλλοδαπούς, οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα παρακολούθησης της κυβέρνησης για ύποπτες, εξτρεμιστικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Europe 1» την Κυριακή (18/10), δύο ημέρες αφότου ένας τσετσένος έφηβος, γεννημένος στη Ρωσία, αποκεφάλισε τον καθηγητή Σαμιέλ Πατί.

Το υπουργείο Εσωτερικών, που είναι αρμόδιο για τις απελάσεις, δεν ήταν διαθέσιμο να σχολιάσει αυτήν την πληροφορία. Η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν πιέζεται από τα συντηρητικά και ακροδεξιά κόμματα να υιοθετήσει πιο σκληρή στάση απέναντι στους αλλοδαπούς που θεωρούνται απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Το Συμβούλιο Άμυνας της Γαλλίας συνεδρίασε την Κυριακή (18/10), παρουσία του προέδρου και κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησής του. Την ίδια ημέρα, χιλιάδες πολίτες στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις, απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη του καθηγητή Σαμιέλ Πατί.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ