Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Απαγγελία κατηγοριών για σύσταση συμμορίας κατά του Νικολά Σαρκοζί

Δηλώνει αθώος ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατηγορίες για σύσταση συμμορίας απαγγέλθηκαν, τελικά, κατά του Νικολά Σαρκοζί στο πλαίσιο της έρευνας για λιβυκή χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας αντιμετωπίζει ήδη την εκδίκαση δύο ακόμη υποθέσεων εναντίον του. Δηλώνει αθώος ο ίδιος.

Οι κατηγορίες κατά του Νικολά Σαρκοζί στην υπόθεση αυτή απαγγέλθηκαν για τέταρτη φορά έπειτα από ακροαματική διαδικασία τεσσάρων ημερών και καταθέσεις άνω των 40 ωρών. Η πληροφορία μεταδόθηκε online από την Mediapart και επιβεβαιώθηκε από την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων («AFP»). Για πρώτη φορά στη Γαλλία, ένας πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας δικάζεται για διαφθορά.

«Έμαθα την είδηση με μεγάλη έκπληξη… Η αθωότητά μου πλήττεται για μία ακόμη φορά μέσω μίας απόφασης που δε βασίζεται στο παραμικρό στοιχείο για παράνομη χρηματοδότηση», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Νικολά Σαρκοζί και συνέχισε: «Στο τέλος θα αποδείξω την πλήρη αθωότητά μου. Θα χρησιμοποιήσω όλη μου την αποφασιστικότητα και την ενέργεια. Η αδικία δεν θα νικήσει».

https://www.facebook.com/nicolassarkozy/posts/10157370662391078

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ