Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι εντόπισε τα «αόρατα» ελληνικά υποβρύχια (video)

Προπαγάνδα από την Άγκυρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας υποστηρίζει πως κατάφερε να εντοπίσει και να απαθανατίσει ελληνικά υποβρύχια, που υπό κανονικές συνθήκες είναι αόρατα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το sigmalive.com, τουρκικό ναυτικό έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που φέρεται να δείχνουν τα ελληνικά υποβρύχια να παρακολουθούνται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Τα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες, επιχειρώντας να διαψεύσουν το ελληνικό πολεμικό ναυτικό που υποστηρίζει ότι τα ελληνικά υποβρύχια έχουν τη δυνατότητα να γίνουν «αόρατα».

Σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, το ειδησεογραφικό πρακτορείο EHA αναφέρει πως η τουρκική Προεδρία του Γενικού Επιτελείου δημοσίευσε βίντεο που δείχνει το τουρκικό ναυτικό να παρακολουθεί υποβρύχια τύπου 214 της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που η Τουρκία δέχεται πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από τη Γερμανία και τη Γαλλία, ζητώντας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσα σε μια εβδομάδα να ξεκαθαρίσει τις θέσεις τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε (όπως είχε προαναγγείλει) από τον Σαρλ Μισέλ να μπουν στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής οι ασταμάτητες προκλήσεις της Άγκυρας. 

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ