Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών στη Ρωσία – Εκκενώθηκαν 10 χωριά (video)

Απομακρύνθηκαν από την περιοχή περισσότεροι από 1.600 κάτοικοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι ρωσικές αρχές έδωσαν σήμερα εντολή να εκκενωθούν περισσότερα από 10 χωριά στην περιοχή του Ριαζάν μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε παρακείμενη αποθήκη πυρομαχικών, η οποία προκλήθηκε σύμφωνα με τους στρατιωτικούς από εστία φωτιάς σε έκταση με χόρτα εντός της περιμέτρου της αποθήκης πυρομαχικών η οποία επεκτάθηκε λόγω του ισχυρού ανέμου στην αποθήκη πυρομαχικών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν απομακρυνθεί μέχρι στιγμή περισσότεροι από 1.600 κάτοικοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δυτικής στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής η πυρκαγιά σημειώθηκε στην αποθήκη πυρομαχικών στην κατοικημένη περιοχή Ζελτούχινο και προκλήθηκε σε έκταση με χόρτα, με αποτέλεσμα η φωτιά λόγω του ισχυρού ανέμου να μεταδοθεί στην αποθήκη πυρομαχικών πυροβολικού. Η μονάδα της πυροσβεστικής ξεκίνησε αμέσως το έργο της κατάσβεσης, αλλά δεν κατάφερε να περιορίσει την πυρκαγιά. Αυτή τη στιγμή ακούγονται στην επικράτεια της αποθήκης μεμονωμένες εκρήξεις, επισημαίνεται στην ανακοίνωση

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακούγονται οι εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών. Ένας μάρτυρας που εμφανίζεται σένα από τα βίντεο δηλώνει ότι θραύσματα και στάχτη έπεφταν από τον ουρανό. Το πρακτορείο «Reuters» μεταδίδει, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις στα βίντεο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «TASS» πυκνός καπνός έχει καλύψει την περιοχή, ενώ από τα θραύσματα που εκτοξεύονται προκλήθηκε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στο χωριό Κουζμίνκί-1 που βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την αποθήκη πυρομαχικών. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο «Ria Novosti» επικαλούμενο τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης οι εκρήξεις ακούγονται κάθε 5-10 δευτερόλεπτα.

Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι ο αυτοκινητόδρομος στην περιοχή έκλεισε και περισσότερα από 10 χωριά εκκενώθηκαν σε μια ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από την αποθήκη πυρομαχικών που βρίσκεται σε απόσταση 260 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μόσχας. Από τη Μόσχα με προορισμό την περιοχή του Ριαζάν αναχώρησε ο υπουργός Εκτάκτων αναγκών Γιεβγκένι Ζίνιστσεφ , μεταδίδει το πρακτορείο «TASS»..

Πυρκαγιές και εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών του ρωσικού στρατού σημειώνονται τα τελευταία χρόνια προκαλώντας πολλές επικρίσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν σ αυτές.

(πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, Reuters, Ria Novosti)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ