Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Το Facebook «ξήλωσε» ανάρτηση του Τραμπ που εξισώνει γρίπη με κορονοϊό – Ειδοποίηση και από Twitter

Σάλος έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ και όχι μόνο ο αμερικανός πρόεδρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οργή έχει προκαλέσει το σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ, μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, με τον αμερικανό πρόεδρο να προσπαθεί να υποβαθμίσει την επικινδυνότητα του κορονοϊού, παρομοιάζοντάς τον με την κοινή γρίπη. Είναι χαρακτηριστικό πως η ανάρτηση «χτυπήθηκε» ως παραπλανητική τόσο από το Facebook, όσο όμως και από το Twitter. Ο «πλανητάρχης» συνεχίζει να αντιμετωπίζει με ανευθυνότητα την πανδημία και με ασέβεια προς τους νεκρούς, που είναι τουλάχιστον 209.000 στις ΗΠΑ.

Για παραπλάνηση και πιθανή βλάβη ελέγχθηκε η ανάρτηση Ντόναλντ Τραμπ

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που υποχρεούνται να ελέγχουν την ακρίβεια των μεταδιδόμενων πληροφοριών αντέδρασαν μέσω των σχετικών εργαλείων στην ανάρτηση του αμερικανού προέδρου.

Το Facebook επέλεξε να κατεβάσει εντελώς την ανάρτηση, ενώ το Twitter «σημάδεψε» το Tweet ως «παραπλανητικό», αλλά το διατήρησε στο κοινωνικό δίκτυο για λόγους «δημοσίου συμφέροντος».

Τραμπ κορονοϊός μήνυμα Facebook γρίπη

Σύμφωνα με την πολιτική του Facebook, αφαιρούνται αναρτήσεις που παραπληροφορούν και θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε άμεση σωματική βλάβη. Από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σημειώνουν πως αντίστοιχες ενέργειες είχαν λάβει και το 2018 αναφορικά με ψευδείς πληροφορίες για την ιλαρά, την πολιομυελίτιδα και άλλες ασθένειες.

Ένας εκπρόσωπος της πλατφόρμας, ο Άντι Στόουν, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία κατέβασε την ανάρτηση επειδή παραβιάζει τους κανόνες της σε ό,τι αφορά την παραπληροφόρηση για την Covid-19.

Αφήνει το Tweet του Ντόναλντ Τραμπ το Twitter

Αντίστοιχα το Twitter, έγραψε αναφορικά με την ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ: «Το tweet παραβίασε τους κανόνες του Twitter για την διάδοση παραπλανητικών και δυνητικά επιβλαβών πληροφοριών σχετικά με τον κορονοϊό. Το Twitter αποφάσισε, ωστόσο, πως ενδεχομένως να είναι προς το κοινό συμφέρον το tweet να παραμείνει προσβάσιμο».

To Twitter είχε επισημάνει ως παραπλανητικές και παλιότερες αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Τότε ο αμερικανός πρόεδρος υποστήριζε πως η επιστολική ψήφος αποτελεί «αδυναμία» του εκλογικού συστήματος το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος.

Το εξοργιστικό tweet του Τραμπ

«Η περίοδος της γρίπης έρχεται! Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, κάποιες φορές περισσότεροι από 100.000 και παρά το εμβόλιο, πεθαίνουν από τη γρίπη. Θα κλείσουμε τη χώρα μας; Όχι, έχουμε μάθει να ζούμε με αυτή, όπως μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορονοϊό, που σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού είναι κατά πολύ λιγότερο θανατηφόρος».

Αυτό ήταν το μήνυμα με το οποίο ο θετικός στον ιό, Ντόναλντ Τραμπ υποβίβαζε την επικινδυνότητα του κορονοϊού, συγκρίνοντάς τον με την κοινή γρίπη, ενώ δέχεται σφοδρή κριτική για τις κινήσεις που κάνει, ενώ νοσεί από κορονοϊο, με τον Τύπο να κάνει λόγο για «κινήσεις απελπισίας» και «θεατρινισμούς» του αμερικανού προέδρου…

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ